UPM:n uusi sellutehdas Uruguayssa odottaa enää käynnistyslupaa

Uusi tehdas kasvattaa UPM:n selluntuotantokapasiteettia yli puolella.

UPM uusi sellutehdas Uruguayssa on saavuttanut teknisen valmiuden tuotannon käynnistämiseksi, yhtiö tiedottaa. Paso de los Toroksen tehdas on myös saanut ympäristölupaan tarvittavan ympäristöviranomaisten hyväksynnän.

Seuraavaksi odotetaan käynnistyslupaa, joka on luvassa lähiviikkoina. Sellutoimitusten asiakkaille uskotaan alkavan noin kuukauden sisällä käynnistyksestä.

“ UPM:n selluntuotantokapasiteetin kasvu yli 50 prosentilla merkitsee kasvuloikkaa yhtiön selluliiketoiminnalle ja tuloksentekokyvylle. Investoinnin taloudellinen vaikutus on merkittävä myös Uruguayssa, jossa se luo huomattavia mahdollisuuksia ihmisille ja yhteisöille”, sanoo toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

Sellutehtaan lisäksi noin 3,2 miljardin euron kokonaisinvestointiin sisältyy syvänmeren satamaterminaali Montevideossa, uusi eukalyptustaimitarha sekä investointeja tehtaan paikallisympäristön infrastruktuuriin. Nämä hankkeet ovat jo valmistuneet ja toiminnassa.

“Paso de los Toroksen tehtaan vuosituotantokapasiteetti on 2,1 miljoonaa tonnia eukalyptussellua, minkä myötä UPM nousee maailman johtavien sellunvalmistajien joukkoon. Meillä on nyt tasapainoinen tuotantorakenne ja puunhankinta eteläisellä ja pohjoisella pallonpuoliskolla”, sanoo UPM Fibres -liiketoiminta-alueen johtaja Bernd Eikens.

UPM:llä on uuden tehtaan myötä viisi sellutehdasta, kaksi Uruguayssa ja kolme Suomessa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa