Metsä 360 -palkintoehdokkaita etsitään taas, jaossa 30 000 euroa

Palkinto jaetaan vuosittain innovaatiolle, ratkaisulle tai teolle, joka kasvattaa metsien jalostusarvoa.

Uusien Metsä 360 -palkintoehdokkaiden etsintä on käynnissä. Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston ja Kollin säätiön palkinto jaetaan vuosittain innovaatiolle, ratkaisulle tai teolle, joka kasvattaa metsien jalostusarvoa.

Palkinnon arvo on 30 000 euroa.

”Metsiin liittyvä keskustelu on ollut jo vuosia erittäin ristiriitaista eri toimijoiden välillä. Uudet, metsän jalostusarvon kasvuun tähtäävät innovaatiot kannustavat ääripäitä kohtaamaan toisensa puolimatkassa ja luomaan yhdessä kestävämpää globaalia tulevaisuutta”, sanoo Marjatta ja Eino Kollin Säätiön asiamies Esko Kolli.

Asiantuntijaryhmä etsii kevään aikana sopivia palkintoehdokkaita ja kutsuu potentiaalisimmat finalistien joukkoon. Lopullisen voittajavalinnan tekee ulkopuolisista asiantuntijoista kokoon kutsuttu raati, joka nimetään joka vuosi erikseen.

Aiempina vuosina palkinnon ovat voittaneet Suomen ladun Nuku yö ulkona -kampanja, Stora Enson puupohjainen hiili Lignode sekä viimeisimpänä Enifer Bion teollisuuden sivujakeita hyödyntävän proteiinin valmistusprosessi.

Nuorille on oma Metsä 360 -kilpailu on videokilpailu, jossa nuoria kannustetaan tuomaan esiin metsän arvoa ja merkitystä yhteiskunnassa nyt ja tulevaisuudessa. Tänä vuonna kilpailuun kutsutaan osallistumaan peruskoulun 7.–9. luokan oppilaat.

Parhaaksi valittu video voittaa 3 000 euroa, toiseksi arvioitu 2 000 euroa ja kolmanneksi arvioitu 1 000 euroa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat