Uusi opas metsäyrittäjille – käytännön ohjeita bisneksen kehittämiseen

Metsäyrittäjien on mietittävä uusia arvonluomistapoja kilpailussa säilyäkseen.

Yritysten toimintaympäristö on muuttumassa metsäalallakin: muutokseen vaikuttavat niin ympäristövaatimukset, metsäpolitiikka kuin asiakkaiden vaatimukset. Niinpä yrittäjien on tarkasteltava toimintaansa ja mietittävä uusia arvonluomistapoja säilyäkseen mukana kilpailussa, Turun yliopiston ja Hämeen ammattikorkeakoulun Uudistuva metsäyrittäjä -hankkeesta kerrotaan.

Hanke käynnistyi vuonna 2016 ja päättyi alkuvuonna. Sen osana on nyt julkaistu Uudistuva metsäyrittäjä: kuinka voit uudistaa bisnesmallisi -opas.

Opas sisältää metsäalan toimijoiden ja muutostekijöiden kuvauksen lisäksi tutkittua tietoa bisnesmallintamisesta sekä käytännön ohjeita ja välineitä bisnesmallin uudistamiseen.

”Bisnesmallintaminen on oiva keino ymmärtää ja jäsentää muutosten vaikutuksia yrityksen liiketoimintaan ja innovoida niiden tarjoamia mahdollisuuksia”, tutkimuspäällikkö Marikka Heikkilä sanoo.

Opas on julkaistu sähköisenä ja se on vapaasti luettavissa ja ladattavissa osoitteesta http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-249-555-6.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito