Uusia raakapuun kuormauspaikkoja pohjoiseen, valmista ensi vuonna

Oulaisten ja Haapajärven raakapuun kuormauspaikkojen rakentaminen maksaa yhteensä noin 25 miljoonaa euroa.

Uusien raakapuun kuormauspaikkojen rakentamistyöt Oulaisten ja Haapajärven alueella ovat vauhdissa. Työt alkoivat jo maaliskuussa ja valmistuvat ensi vuoden loppuun mennessä, Väylävirastosta kerrotaan.

Sekä Oulaisten että Haapajärven Karpalosuon kuormausalueelle rakennetaan kaksi kuormausraidetta vaihteineen ja varastokenttineen. Lisäksi rakennetaan tarvittavat tieyhteydet ja tehdään muutoksia olemassa olevaan tieverkkoon.

Uusien kuormauspaikkojen rakentaminen maksaa yhteensä noin 25 miljoonaa euroa.

Rataverkon raakapuun kuormauspaikat ovat keskeinen osa toimivia ja kustannustehokkaita raakapuun kuljetusketjuja. Kuormauspaikkoja kehittämällä varmistetaan niiden ajantasaisuus ja elinkeinoelämän tarpeet.

”Haapajärven ja Oulaisten alueille tarvitaan elinkeinoelämän tarpeisiin sopivat raakapuun kuormauspaikat, koska alueiden merkitys osana elinkeinoelämän raakapuun kuormauksen kustannustehokasta ja ympäristöystävällistä kuljetusketjua on suuri. Lisäksi nykyisellään esimerkiksi Haapajärven alueen raakapuunkuormauspaikka on ahdas, mitoiltaan riittämätön ja sijaitsee asutuksen välittömässä läheisyydessä”, projektipäällikkö Vesa Pakarinen Väylävirastosta kertoo.

Kokonaan uusien raakapuun kuormauspaikkojen rakentamista ja vanhojen kuormauspaikkojen parantamista suunnitellaan Oulaisen ja Haapajärven ohella myös Pelloon, Kolariin, Nuojuaan ja Seinäjoelle.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa