Vaikein kelirikko 20 vuoteen

Painorajoituksia on jo 4 000 soratiekilometrillä ja määrä todennäköisesti kasvaa.

Liikennetilanne-sivustolta saa tietoa muun muassa tieliikenteen häiriöistä, tietöistä ja painorajoituksista.
Liikennetilanne-sivustolta saa tietoa muun muassa tieliikenteen häiriöistä, tietöistä ja painorajoituksista.

Maanteiden kelirikkotilanne on vaikein 20 vuoteen, liikenne- ja viestintäministeriöstä kerrotaan. Painorajoituksia on jo 4 000 soratiekilometrillä lähes koko maassa, rajoitusten määrä todennäköisesti vielä kasvaa.

Pääsyy vaikeaan kelirikkotilanteeseen on kevään käynnistyminen äkillisellä lämpöaallolla, joka sai tierakenteet sulamaan nopeasti. Sulanut vesi ei ole ehtinyt haihtua tiestä, jolloin teiden rakenteissa oleva vesi heikentää teiden kantavuutta ja aiheuttaa pintakelirikkoa.

Tilannetta seurataan ja teitä pyritään pitämään liikennöitävinä muun muassa lisäämällä mursketta pahimpiin paikkoihin. Sitä voidaan käyttää kuitenkin vain pahimmissa paikoissa ja sen avulla voidaan yleensä turvata liikennöinti vain kevyemmille ajoneuvoille. Kestävämpiä korjaustoimia päästään tekemään teiden kuivuttua.

Tienkäyttäjät voivat ilmoittaa kelirikkohaitoista ja liikennöitävyysongelmista Liikenneviraston Tienkäyttäjän linjalle numeroon 0200 2100. Liikenneviraston sivuilta löytyy ajantasainen tieto voimassaolevista painorajoitetuista teistä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa