Valkohäntäpeurojen metsästystä halutaan tehostaa

Riistakeskuksen raportin mukaan Varsinais-Suomen valkohäntäpeurakantaa pidetään liian suurena.

Varsinais-Suomen valkohäntäpeurakantaa pidetään liian suurena, Riistakeskuksen tuore raportti paljastaa. Kannan kasvuun on kuitenkin havahduttu, ja metsästysseuroilla on halukkuutta tehostaa metsästystä kasvun pysäyttämiseksi.

Raportissa esitetään, että seurat kävisivät keskusteluja metsästyskäytäntöjensä toimivuudesta. Niitä muuttamalla voitaisiin saavuttaa ainakin osa tarvittavasta tehokkuuden lisäyksestä. Hyviksi havaittuja konsteja ovat muun muassa ahkerimmille metsästäjille myönnetyt henkilökohtaiset lisäluvat, käyttämättömien lupin uudelleen jakaminen kauden loppupuolella ja uusien jäsenten sekä vieraiden mukaan ottamisen helpottaminen.

Jos jahtia ei saada tehostettua, on pohdittava, miten valkohäntäpeuran metsästykseen voitaisiin tuoda uusia toimijoita. Raportissa muistutetaan, että metsästysseuroille peurakannan kasvu avaa uusia mahdollisuuksia toiminnan kehittämiseen.

Valkohäntäpeura on Varsinais-Suomen tärkein riistaeläin. Se näkyy myös muun muassa liikennekolareina ja havaintoina luonnossa. Raportti perustuu alueen metsästäjille tehtyyn kyselyyn, jonka teki Suomen riistakeskus.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat