Vientiliitot: Investoinnit uhkaavat siirtyä muualle jatkuvan lakkoilun takia

Lakkojen takia Suomi alkaa näyttää erittäin epähoukuttelevalta investointiympäristöltä, Teknologiateollisuudesta, Metsäteollisuudesta ja Kemianteollisuudesta todetaan.

Jo kuukausia jatkuneen poliittisen lakkoilun vaikutukset Suomen kansantalouteen ja suomalaisten yhteishenkeen sekä luottamukseen ovat jo merkittävät, vientiteollisuuden liitoista eli Teknologiateollisuudesta, Metsäteollisuudesta ja Kemianteollisuudesta todetaan.

Poliittisilla lakoilla on aiheutettu jo yli miljardin tappiot yhteiskunnalle, mutta vahinkojen todellinen suuruusluokka selviää kunnolla vasta pitkällä aikavälillä, vientiliitoista korostetaan.

Lakoilla on joka tapauksessa laajat vaikutukset suomalaisten arkeen ja hyvinvointiin. Ne pahentavat maan julkisen talouden alamäkeä ja voivat näin viedä Suomen EU:n liiallisia alijäämiä koskevan menettelyn kohteeksi.

Lakkoilu voi vaikuttaa myös tuleviin investointeihin.

”Jatkuvien lakkojen takia Suomi alkaa näyttää erittäin epähoukuttelevalta investointiympäristöltä. Isot teollisuusinvestoinnit ja investointiaikeet uhkaavat karata muihin maihin”, sanoo Metsäteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Tapio Korpeinen tiedotteessa.

Eilen keskiviikkona SAK ilmoitti nykyisten lakkojen jatkuvan vielä viikolla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa