Liian kallis – Metsä Board ei rakenna Kaskisiin uutta taivekartonkitehdasta

Sen sijaan tehdään investointeja Kyron, Simpeleen ja Husumin tehtaille.

Metsä Groupiin kuuluva kartonkivalmistaja Metsä Board on päättänyt olla toteuttamatta Kaskisiin suunniteltua taivekartonkitehdasta. Esisuunnittelun perusteella tehdas olisi tullut aiemmin arvioitua merkittävästi kalliimmaksi, minkä vuoksi takaisinmaksuajalle ja sijoitetun pääoman tuotolle asetetut tavoitteet eivät olisi täyttyneet, Metsä Boardilta kerrotaan.

Sen sijaan yhtiö suunnittelee investointeja nykyisille tehtailleen, joissa käynnistetään ohjelmat uusista tuotevaihtoehdoista ja kasvu- ja kehitysinvestoinneista.

Husumin tehdasintegraatissa Ruotsissa Metsä Board aloittaa ohjelman uusien tuotteiden valmistamisesta nykyisellä valkoisen kraftlainerin tuotantolinjalla. Simpeleen kartonkitehtaan modernisoimiseksi käynnistetään merkittävä investointiohjelma, joka sisältää uudistuksia mekaanisen massan valmistuksessa, kartonkikoneen alkukuivatus- ja päällystysosalla sekä jälkikäsittelyssä. Kyron kartonkitehtaalla käynnistetään investointiohjelma barrierkartonkien suorituskyvyn parantamiseksi ja loppukäyttöalueiden laajentamiseksi.

Simpeleen ja Kyron kartonkitehtaiden investointien arvioitu kokonaiskustannus on 250 miljoonaa euroa seuraavien 10 vuoden aikana.

Metsä Board aloitti uuden tehtaan esisuunnittelun tuotannon lisäämiseksi syksyllä 2022.

Puukauppa Puukauppa