Yhdysvallat tarvitsee sahatavaraa Euroopasta

Rakentamisen korkeasuhdanne, Kanadan hakkuumäärien supistuminen ja rangaistustullit avaavat markkinoita eurooppalaiselle sahatavaralle.

Yhdysvaltojen sahatavaramarkkinat ovat olleet erittäin hyvät kaksi viime vuotta ja tästä vuodesta näyttää tulevan vielä parempi, kanadalainen sahamarkkina-asiantuntija Russell Taylor uskoo.

Vilkas asuntorakentaminen on nostanut Yhdysvaltojen sahatavaran kysynnän tasolle, johon oman maan eikä Kanadan tuotanto pysty vastaamaan. Oman lisänsä tuo se, että Kanadassa vuorinilurituhoja seuranneet pelastushakkuut on pian tehty, mikä tarkoittaa matalampia hakkuu- ja sahausmääriä etenkin Brittiläisessä Kolumbiassa.

Lisäksi Yhdysvallat syyttää Kanadaa piilotuesta, koska tukki tulee valtion omistamista metsistä. Rangaistustullit tulivat voimaan joulukuussa ja ne ovat jo vaikuttaneet sahatavarakauppaan.

Taylor näkee, että tilanne luo vientimahdollisuuksia eurooppalaisille sahoille. Yhdysvallat voisi olla vaihtoehto ennustamattomille Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan markkinoille.

”Suomen tulisi katsoa tarkasti Yhdysvaltojen markkinoita huolimatta korkeammista logistiikkakustannuksista muihin vientimaihin verrattuna”, Taylor totesi Sahateollisuus ry:n järjestämässä Wood from Finland -konferenssissa torstaina Helsingissä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa