Yksi kesän merkki: Metsäyhtiöiden kesätyöntekijöiden urakka alkaa

Suuret metsäyhtiöt ovat mukana valtakunnallisessa Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa.

Suurten metsäyhtiöiden ensimmäiset kesätyöntekijät aloittelevat jo tehtävissään. Stora Enso tiedottaa, että yhtiö työllistää 700 kesätyöntekijää 150 eri tehtäväkokonaisuudessa eri puolilla Suomea. Samaa luokkaa ovat myös UPM:n ja Metsä Groupin kesätyöntekijöiden määrät.

Stora Enson kesätyöntekijät työskentelevät pääosin tuotannon eri tehtävissä, laborantteina, käytöntarkkailijoina, logistiikan työnjohtotehtävissä, kunnossapidon tehtävissä, tietohallinnossa sekä puunhankinnan eri tehtävissä. Valtaosa kesätyöntekijöistä on jo aloittanut tehtävissään.

“Ennen kesälomakautta on tärkeää antaa hyvä perehdytys tehtävään ja varmistaa, että työtehtävien lisäksi turvallisuusasiat sisäistetään huolellisesti. Siksi työtehtäviin opastukseen ennen lomakautta käytetään aikaa”, henkilöstöjohtaja Tero Pesu kertoo.

Stora Enson viimevuotisen kesätyökyselyn mukaan lähes kaikki kesätyöntekijät ilmoittivat, että kesätyö yhtiössä vastasi kokonaisuudessaan erittäin tai melko hyvin heidän odotuksiaan.”

Suuret metsäyhtiöt ovat mukana valtakunnallisessa Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Sen periaatteita ovat hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja -todistus.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa