Yle: EU ja Japani allekirjoittavat valtavan vapaakauppasopimuksen – hyödyttää erityisesti metsäteollisuutta

Uutista pidetään näpäytyksenä Yhdysvalloille, joka on kiristänyt omaa kauppapolitiikkaansa.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk ja EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker allekirjoittavat tänään tiistaina vapaakauppasopimuksen, kirjoittaa Yle.

Japanin pääministeri Shinzo Aben ei ole vielä päässyt allekirjoittamaan sopimusta, koska hän päätti siirtää Euroopan-matkaansa Japanissa sattuneiden rajujen tulvien ja niiden vaatimien kuolonuhrien takia.

Sopimuksen ansiosta muun muassa japanilaiset autot pääsevät helpommin Euroopan markkinoille, ja Japani taas ottaa enemmän vastaan EU:n maataloustuotteita.

Ylen aiemmassa uutisessa kerrottiin, että vapaakauppasopimus hyödyttää Suomessa erityisesti metsäteollisuutta, kun sen tullit alenevat.

”Puutalojen ja puutuotteiden vienti Japaniin tulee helpottumaan”, komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen sanoi Ylelle.

Tämän päivän uutista pidetään näpäytyksenä Yhdysvalloille, joka on kiristänyt omaa kauppapolitiikkaansa.

”On Euroopan, Kiinan, Amerikan ja Venäjän yhteinen velvollisuus tuhoamisen sijaan parantaa maailmanlaajuista kaupankäyntiä. Kauppasotia ei tule aloittaa, sillä ne ovat usein historiamme aikana leimahtaneet aseellisiksi yhteenotoiksi. Voimme yhä estää konfliktit ja kaaoksen”, Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk sanoo Ylen jutussa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat