Yle: Kotkamills aloittaa ainutlaatuisen muovittoman kuppikartongin valmistamisen

Vielä viime vuosina Kotkamillsin tulevaisuus oli näyttänyt synkältä, sillä paperituotteet eivät käyneet kaupaksi ja yhtiössä jouduttiin pitämään yt-neuvotteluita. Yle kirjoittaa uuden kartonkikoneen piristäneen Kotkan tehtaan ilmapiiriä selvästi.

Kotkamillsin Kotkan tehtaassa käynnistettiin perjantaina ainutlaatuinen kartonkikone, kertoo Yle. Aluksi uusi kone tuottaa taivekartonkia, ja myöhemmin tänä vuonna aloitetaan pintaliimatun kuppikartongin valmistaminen.

Kotkan tehtaan kuppikartonki pitää nesteet sisällään, mutta siinä ei ole paperikupeissa tavallisesti käytettävää muovista suojapinnoitetta. Vastaavanlaista kartonkia ei tuoteta muualla.

”Tällaista tuotetta saa jos erikseen tilaa, mutta sen hinta on erittäin korkea. Kun teemme sen meidän omalla konseptilla, pystymme pitämään tuotantokustannukset suurin piirtein siinä, missä normaalin muovipäällysteisen kartongin kustannukset ovat”, Kotkamillsin toimitusjohtaja Markku Hämäläinen kertoo Ylelle.

Kotkan tehtaan kartonkikone on muokattu vanhasta paperikoneesta. Hintaa sille tuli 170 miljoonaa euroa.

Vielä viime vuosina Kotkamillsin tulevaisuus oli näyttänyt synkältä, sillä paperituotteet eivät käyneet kaupaksi ja yhtiössä jouduttiin pitämään yt-neuvotteluita. Yle kirjoittaa uuden kartonkikoneen piristäneen tehtaan ilmapiiriä selvästi.

METSÄLEHTI