UPM rahavirta nousi ennätykselliseen 434 miljoonaan euroon toisella vuosineljänneksellä

Yhtiön tulosta selittävät muun muassa UPM Biorefiningin, UPM Raflatacin ja UPM Paper Asian toimitusmäärien kasvaminen.

Metsäyhtiö UPM:n rahavirta on yltänyt uuteen ennätykseen vuoden toisella neljänneksellä. Huhti–kesäkuun rahavirta oli 434 miljoonaa euroa. Edellisvuoden vastaavalla jaksolla rahavirta oli ollut yli 100 miljoonaa vähemmän, eli 324 miljoonaa euroa.

Myös vertailukelpoinen liikevoitto on noussut merkittävästi, ja oli toisella neljänneksellä 264 miljoonaa euroa.

”Vuoden 2016 alkupuoliskon näytöt osoittavat, että olemme hyvällä polulla. Tulevaisuudessa meillä on hyvät mahdollisuudet kohdennettuihin kasvuhankkeisiin, jatkuvaan vahvaan rahavirtaan sekä houkuttelevaan osinkoon”, sanoo toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

Luvut ovat nousseet myös tarkasteltaessa kuluvan vuoden tammi–kesäkuun tulosta vuoden 2015 vastaavaan jaksoon. Liikevoitto nousi 27 prosenttia ja rahavirta liki 80 prosenttia.

Yhtiön tulosta selittävät muun muassa UPM Biorefiningin, UPM Raflatacin ja UPM Paper Asian toimitusmäärien kasvaminen. Samaan aikaan kustannuksia onnistuttiin laskemaan merkittävästi.

Heinäkuussa UPM myi Saksassa Schwedtin sanomalehtipaperitehtaan ja sulki toukokuussa Yhdysvalloissa Madisonin aikakauslehtipapereiden tehtaan.

Nyt UPM on ilmoittanut Kymin sellutehtaan laajennusinvestoinnista 98 miljoonalla eurolla. Lisäksi yhtiö jatkaa tuotannon ylösajoa muun muassa UPM Changshun erikoispaperikoneella ja Lappeenrannan biojalostamolla.

METSÄLEHTI