Yli kymppitonni yhdestä tukista – Saksassa tämäkin on mahdollista

”Brautiksi” nimetty tammitukki huutokaupattiin Itävaltaan käsittämättömällä kuutiohinnalla.

Kuva: © Landesforsten.RLP.de / David CZUBATINSKI
Kuva: © Landesforsten.RLP.de / David CZUBATINSKI

Saksan Rheinland-Pfalzin osavaltiossa huutokaupattiin tammikuun lopussa arvokkaita lehtipuutukkeja. Huutokauppa on Saksassa tavanomainen tapa myydä arvokkaita puueriä. Saksassa ilmestyvän AFZ Der Wald -lehden mukaan puista tarjotut hinnat nousivat ennätyskorkeiksi. Kaupan oli 1 654 kuutiota tammea ja lisäksi pienempiä määriä muita lehtipuita kuten kastanjaa ja vaahteraa.

Tammitukkien keskihinta nousi huutokaupassa 1 123 euroon kuutiometriltä (ilman kuorta). Hurjin kuutiohinta maksettiin Pfälzerwaldin alueelta läheltä Ranskan rajaa kaadetusta tammitukista. Sen kuutiohinta nousi käsittämättömään 4 699 euroon.

”Tukin tilavuus oli 2,18 kuutiometriä, joten sen kokonaishinta oli 10 244 euroa. Tukki oli kuusi metriä pitkä ja sen keskiläpimitta ilman kuorta oli 68 senttiä. Ostaja oli huonekaluvalmistaja Itävallasta”, kertoo Peter Anton Mayer Landesforsten Rheinland-Pfalzista Metsälehdelle sähköpostitse.

Tästä ”Brautiksi” nimetystä tammituksita maksettiin yli kymppitonni. Kuutiohinta oli hurjat 4 699 euroa. Kuva: © Landesforsten.RLP.de / David CZUBATINSKI

”Brautiksi” nimetty tukki ei kuitenkaan ollut kallein myyty tammitukki, sillä tilavuudeltaan suuremman tukin myyntihinta nousi 14 454 euroon. Tämä tukki tuli Forstamt Bienwaldin alueelta. Jos ovat tammitukkien hinnat korkeita, niin pitkiä ovat myös tammien kiertoajat. Myytyjen puiden tarkka ikä ei ole tiedossa, mutta tammien kohdalla puhutaan yleisesti satojen vuosien kiertoajoista. Tammi voi hyvin saavuttaa tuhannenkin vuoden iän.

Vaahteratukkien keskihinta oli huutokaupassa 285 euroa kuutiolta.

Kerrottakoon, että myyntiraportin mukaan ”myyjät olivat huutokaupan tulokseen tyytyväisiä ja kiittivät tarjoajia kiinnostuksesta tarjolla olleisiin puueriin.”

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa