Ympäristöministeri: ”Olemme sitoutuneet suojelemaan kaikki vanhat ja luonnontilaiset metsämme”

Emma Karin mukaan metsien suojeluun tarvitaan lisää rahaa.

Ensi vuonna Suomessa ryhdytään pohtimaan, miten Suomi aikoo toimeenpanna EU:n biodiversiteettistrategiaa. Vuoden alussa aloittaa työryhmä, jonka tehtävänä on määritellä, kuinka Suomi sitoutuu suojelupinta-alan kasvattamiseen, vanhojen metsien suojeluun sekä tiettyjen EU:n luonto- ja lintudirektiivien määrittelemien elinympäristöjen ennallistamiseen ja tilan parantamiseen

”Tämä tarkoittaa lisää suojelua ja lisää luonnonhoitotoimia”, ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari arvioi keskiviikkona tiedotustilaisuudessa.

Osana luontokadon pysäyttämistä Suomi on Karin mukaan sitoutunut suojelemaan kaikki vanhat ja luonnontilaiset metsät. Kehyksen suojeluun antaa EU-alueelle asetettu 30 prosentin suojelutavoite maa- ja meripinta-alasta.

”Tavoitetta ei ole jyvitetty jäsenmaittain, mutta mielestäni on päivänselvää, että Suomen pitää pystyä vähintään tähän”, ministeri Kari totesi.

Ministerin mukaan suojelu kiinnostaa metsänomistajia: kohteita on tarjolla enemmän kuin rahoituksen puolesta voidaan suojella. Metsien suojeluun tarvitaankin lisää rahoitusta, Kari linjasi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat