Ilmasto muuttuu, miten pärjää kuusi?

Muuttuvat metsät -podcast-sarjassa puhutaan metsistä ja ilmastonmuutoksesta. Ensin pohditaan kuusen tulevaisuutta.

Uusi Muuttuvat metsät -podcast pohtii ilmastonmuutoksen vaikutusta metsiin. Lisäksi tarkastellaan, miten metsien avulla ilmastonmuutosta voidaan hillitä ja vähentää sen vaikutuksia esimerkiksi kaupungeissa.

Sarjan ovat Metsämiesten säätiön tuella tuottaneet toimittajat Aino Ässämäki ja Pi Mäkilä, jotka perehtyivät aiheeseen haastattelemalla useita tutkijoita ja asiantuntijoita. Haastattelujen parhaat palat kuullaan noin 20 minuutin mittaisissa jaksoissa.

Ensimmäisen, kesäkuun alussa ilmestyvän jakson teemana on kuusi ilmastonmuutoksen kourissa ja samaan aikaan julkaistavassa toisessa jaksossa perehdytään metsien avulla tuotettaviin päästökompensaatioihin. Myöhemmin julkaistavissa jaksoissa käsitellään metsätuhoja, kaupunkimetsien merkitystä kuumenevassa ilmastossa, metsälainsäädäntöä sekä rahkasammalen ihmeellistä kykyä sitoa kasvihuonekaasuja.

Sarjassa tekijät kommentoivat jaksojen teemoja omista näkökulmistaan. Ässämäki on jo vuosia metsäalan liemissä keitelty metsänomistaja ja Mäkilä taas kokenut toimittaja, joka on suhtautunut ilmastonmuutokseen vakavasti lähes koko elämänsä ajan.

Muuttuvat metsät -podcast tulee kuunneltavaksi Metsälehden verkkosivulle (metsalehti.fi) ja Spotify-palveluun kesäkuun aikana. Uudet jaksot julkaistaan noin kahden viikon välein.

Muuttuvat metsät -sarjan ovat tuottaneet toimittajat Aino Ässämäki ja Pi Mäkilä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat