Vlogi: Konekuski Janne Seppänen talvihakkuulla

Miten puunkorjuu sujuu tämän talven hakkuutyömailla? Motokuski Janne Seppänen aloittaa Metsälehden uutena vlogistina. Hän kertoo, millaisissa olosuhteissa puuta on jouduttu kaatamaan. Runsas lumipeite on estänyt metsämaan jäätymisen, joten vaikeuksia on ollut.

Metsäkoneenkuljettaja Janne Seppänen kaataa puita Mikkelin seudulla. Videoissaan Seppänen esittelee Metsälehden lukijoille hakkuutyömaiden arkea. 17-vuotiaana ensimmäisen kerran metsäkoneen puikkoihin hypännyt mies on ehtinyt kiertää metsätyömaita jo yli 20 vuoden ajan. Keskimääräinen työvuoro metsässä kestää 9 tuntia. Kahdessa vuorossa ajettaessa kaatokone eli moto ehtii kaataa viikossa keskimäärin 1 500-2 000 kuutiota puuta. Metsäkoneen kopissa pitää siis tehdä koko joukko päätöksiä ennen kuin puukaupparahat kilahtavat metsänomistajan tilille ja puut päätyvät tehtaalle.

Lue artikkeli : Moton kopissa kuvattua

Kommentit (2)

  1. metsä-masa

    Rauhallinen ja soljuva kerronta täydentää sopivan rauhallista työtahtia, siihen pystyy helposti samaistumaan ja ymmärtämään näkemänsä.

    Tukilta näyttävä puu oli mukavasti kerrattu ja erikseen esitelty se syy miksi ei kelvannut tukiksi, se lisää luottamusta katsojissa !

    Talvihakkuu videossa oleva työmaa ei ilmeisesti ollut lumista- aluetta, koska katkaisu tuli heti kun koura oli tyvellä ?

  2. Täällä Mikkelin alueella on reilu 50 cm lunta. Tässä kuusikossa noilla puiden juurilla ei ole paljon lunta koska puiden oksat on estänyt lumen satamisen niiden tyville niin näyttää että lunta ei olisi paljoa. Minä lasken tuon kouran melkein aina syöttörullilla maata vaste ja nytkäytän aavistuksen ylös päin ja sitten katkaisen puun näin jää yleensä sopivat kannot ja eikä mene kauheasti ketjujakaan.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat