Keskustelut Tekniikka 550 xp(g) vs. 560?

 • Tämä aihe sisältää 46 vastausta, 18 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten AvatarPavekka toimesta.
Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 46)
 • 550 xp(g) vs. 560?

  Onko porukoilla kokemusta 560 xp(g):stä? Foorumeja kun lukee, tuo uus 550 MKII ei vakuuta, taitaa olla paljon pikkuvikaa ym lapsentauteja. Onko tuosta kaliiberia isommasta kokemuksia?

 • petep

  Eikai pelkillä teknisillä spekseillä selviä se miten  ja millä osilla saha on tehty . Ei se Ooppelinkaan  moottori ole 70 luvulta vaikka välillä voisi niin ajatella että on .

  Kenttäsirkkeli

  Ostin uuden 560 xpg:n 2018 joulukuussa. Pääasiallinen käyttö ollut isompien (ja vähän pienempienkin) puitten kaato, karsinta ja klapimittaan katkonta. Verrokkina käytettynä ostettu 2017 mallin 550 xpg.

  Paketista otettaessa 560 ei meinannut käydä, vaan vaati kuormitusta että autotune haki oikeat säädöt. Sen jälkeen toimintavarmuus on ollut huippuluokkaa, eli käy kelillä kuin kelillä ja käynnistyy aina kylmänä viimeistään kolmannella nykäisyllä. Sen mitä olen tutustunut aiheeseen, niin ilmeisesti 550 (mark 1) on tarkempi käynnistettävä, ja yliryypyttyy helposti (minkä olen myös huomannut).

  Plussat ja miinukset:

  + Toimintavarmuus, ergonomia, voimaa on

  – Paino verrattuna esim. 550:een, ei ole paras työkalu rankamettään

  Jätkä

  Kenttäsirkkeli. -Sehän meni sitten juuri niinkuin pitikin. Jos kone on selvästi painavampi jo ostettaessa, se ei siitä kevene käytön aikana.

  Henkilökohtaisesti olen ollut sataprosenttisen tyytyväinen Tilhin kevyeen kaksikymppiseen, kaksisataseen ja melko tyytyväinen kaksisataaykköseen.

  Isompia puita klapmittaisiksi mielellään sahailen isommalla  (Huskulla).

  Jätkä

  Edit

  Kenttäsirkkeli

  Näinhän se on, sahat tarpeen ja maun mukaan. 560:n perustelin itselleni sillä, että katkontaa on suhteessa paljon. 550 täyttää yleissahan virkaa, mutta vielä voisi olla paikka kevyelle rankasahalle. Jos budjetti antaisi myöten, niin 201 Tilhi voisi olla paikallaan. Echon 390:a käpistelin kaupassa, mutta runko tuntui jotenkin leveältä ja ergonomia oudolta 346/550/560 jälkeen. Hinta/paino/laatu varmasti kohdallaan.

  AMT

  On kokemusta 560xpg on ollut noin 3 vuotta käytössä. Pihapuunkaadoissa ja tukinteossa hyvä saha. Ei ole ollut ongelmia. 550 mark 2 myös käytössä, ollut reilun vuoden. Ei valittamista, on harvennusmetsässä ja karsimisessa todella kätevä. On yleissahana hyvä ja kaatuu isommat puut myös.

  Usein teen kaadot ja pätkinnät 560 ja karsin 550 pihapuuhommissa. Sitten metsään otan herkemmin tuon 550 mukaan pelkästään. Molemmat on olleet varmoja myös talvella, jos 1 vaan pitäisi valita noista niin varmaan 550 mark 2 olisi valinta. 15″ laipalla ja kapealla ketjulla pärjää hyvin myös tukkimetsässä.

   

  Itämaan ihme

  560 xpg löytyy. Erittäin toimintavarma kampe tuntuisi olevan. Itsekkin pääsin vasta vuoden vaihteen jälkeen huudattamaan m.sahaa, kun sain raivuukauden päätettyä.

  Sahaa tullut käytetty harvennuksilla ja tonttipuiden kaadossa. Laippoja löytyy 13,15 ja 18 tuumasta, niillä pelataan työmaan mukaan.

  Nykyinen ensiharvennus kuusikko&koivikko sekametsä kestänyt noin 2 VK. Puuterilunta polviin asti ja puista tulee lisää lunta jatkuvalla syötöllä niskaan ja sahalle. Saha uinut tämän 2 viikkoa puuterilumessa kirjaimellisesti. Pakkasta 15-35 välillä, sahassa ei ole ilmennyt pienintäkään toimintahäiriöitä.

  Tänään aamusta -35 pakkasta kun ajoin palstan reunalle, ajattelin että eiköhän nyt sahassa ilmene jotain ongelmia. 8 tuntia myöhemmin piti todeta, ettei vieläkään tullut sahassa raja vastaan.

   

   

  Metsänmies

  Nostan hattua Itämaan ihmeelle. 35 astetta pakkasta ja työmaalla. Nuorempana tuli itsekin oltua kovimmatkin pakkaset töissä, mutta nyt jo eläkeiässä on myönnttävä, että -25 astetta talven hankinnalla oli rajana. Varpaat meinasivat paleltua.

  puhveli

  mulla on 550 xpg vanhempimalli,  jolla olen nyt sahannut 3 vuoteen n. 2500 mottia. Sahan kanssa ei ongelmia missään keleissä  (ns. kiekotin sahan ennen käyttöön ottoa). Ainoa asia mitkä ei kestä on 1,3 mm ketjut. Ongelmat alkavat heti jos pakkasta yli 20 asteen.

   

  Per Ä Reikäs

  550 xp(g) vs. 560?
  No pirulainen nyt hyvinkin haastava väittely kun ole kummastakaan mitään kokemuksia. Ihan liian isoja ne miehillekin, harvesteri en haastajiakoa.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 46)