Keskustelut Tekniikka 550 xp(g) vs. 560?

Esillä 6 vastausta, 41 - 46 (kaikkiaan 46)
 • 550 xp(g) vs. 560?

  Onko porukoilla kokemusta 560 xp(g):stä? Foorumeja kun lukee, tuo uus 550 MKII ei vakuuta, taitaa olla paljon pikkuvikaa ym lapsentauteja. Onko tuosta kaliiberia isommasta kokemuksia?

 • Itämaan ihme

  Siinäpä se ratkaisu oli, hattua nostan rompelle.

  Itämaan ihme

  Onkos 560 tullut/tulossa uudempi versio? Juutuupin ihmeellisestä maailmassa löytyy joitakin videoita uudesta 560:stä.

   

  Itämaan ihme

  Onko muut kokeillut 3/8 huskun 560:ssä?

  Tuli tuossa vetorissa ja 24 tuuman terävarustus vaihdettua 3/8 jaolle, kun tahtoo näitä 70cm tyviläpimittaisia pöllejä tänä vuonna piisaavan. Tositoimiin ei vielä ole päässyt, mutta kohteita jo tiedossa. Hyvin jaksaa vetää, mutta painattaa ei kärsi kovin raakasti.

  Jätkä

  Miksi laitoit niin lyhyen terän? Sehän ei ylety läpi kuitenkaan, eli sama tulos tulisi 15 tuumaisella, paitsi lyhyemmällä terällä leikkaa kevyemmin ja nopeammin.

  Itämaan ihme

  No joo, isomman tyven kanssa toki joutuu tekemään samat sahaukset, kuin lyhyemmällä terällä. Jonkun matkaa latvaa kohti, niin edut tulee vasta esille pölkytyksessä.

  Terälevyjen saatavuus tässä oli se pääsyy miksi ei isompaa terää tullut hommattua. Eli 560 vaatii kapea peräisen laipan, jotta voitelu pelaa. Näitä oli se yksi kappale jäljellä paikallisessa sahaliikkeessä, muuten olisi mennyt tilaustuotteeksi. Myyjän varoitus korona-ajan toimitusajoista viimeisteli ostopäätökseen.

  Muutenkin saatavuus taitaa olla varsin heikkoa näillä kapea peräisille pitkille 3/8 laipoille?

  Ja osittain askarrutti miten 560 jaksaa pyörittää pitkää terää. Sanoisin että 24 pysyy vielä niissä rajoissa, että pölkytystä voi pitää tehokkaana.

   

   

   

  Pavekka

  Mulla on sama yhdistelmä 162:ssa huskissa halkaisussa. 254:kin jaksoi sitä jotenkin pyörittää mutta isompi paremmin. 560:ssa on luultavasti enemmän tehoa mutta epäilen että vanha toimii tuossa paremmin vääntönsä vuoksi kun kaikki uudet on kierroskoneita. No jokatapauksessa käsipelillä ko. Yhdistelmä on epäkäytännöllinen. Pahasti nokkapainoinen ja suuri kokonaispaino. Ei sillä kauaa jaksa heilua. Terän viilauskin on kuin nälkävuosi. Halkaisussa painosta ei ole haittaa kun kone ajaa mutta just joku supertukin palastelu tai nipun katkonta lienee ainoat mihin sitä viitsii käyttää. Mieluusti sahaisin lyhyemmällä kahta puolen ja tuo vasta kun oikeasti tarvitaan.

Esillä 6 vastausta, 41 - 46 (kaikkiaan 46)