Keskustelut Tekniikka Akku metsä traktori

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 20)
 • Akku metsä traktori

  Merkitty: 

  Kantaa ota uutisiimme/kuulin,oli juttua kuin edäs maailman suurimman täsnyt metsäkone valmistajan proto tyyppi on täys sähköinen ajokone liikkuu ja kyllä siinäkin on diesel generaattori avustamassa erämaissamme.

 • Jätkä

  361 Valmetilla ja vastaavilla ei mitenkään voi tehdä puutavaran ajoa taloudellisesti vertailukelpoiseen hintaan. Kyse ei ole niinkään polttoaineenkulutuksesta / h. vaan kulutuksesta / kuutiometri.

  Ku 361:n kanssa kerralla tulee metsästä 2 kiintoa, niin jo keskikokoisella metsätraktorilla tulee 16 kiintoa. samassa ajassa, tai nopeammin.

  361:llä ajetaan siis samaa reittiä kahdeksan kertaa useammin ja kapeammat – sutivat renkaat painuvat maahan rikkoen juuriston.

  Valmetilla menee tuon yhden kuorman hakemiseen tunti ja metsäkoneella samassa ajassa tulee 2 – 3 kuormaa.

  Kyllä kuskillekin pitää laskea palkkakulut!

  Kalle Kehveli

  ”Kyllä kuskillekin pitää laskea palkkakulut!”

  Jos kaikelle metsään käytetylle työlle pitäisi laskea tuntipalkka, kaikki pitäisivät metsänkasvattajia aivan idiootteina.

  Per Ä Reikäs

  Nämä isoimmat jätti kaivos kuorma autot liikkuvat myöskin sähköllä, koska tavalliset vaihteistot eivät moisia rasituksia kestäisi, niissä siis on kyllä polttomoottori, joka agregaattia pyörittää, tekniikka on jo vanhaa Hitlerin maailma suurimmat Mauser panssari vaunut toimivat samoin sähköllä.

  (Panzerkampfwagen VIII Maus)

  Jätkä

  VR:lläkin oli ainakin, en tiedä nykyvehkeistä, kuinka paljon niissä on sähkömoottorit vetovoiman tekijöinä, mutta ainakin ”Lättähatuissa” oli aikanaan dieselit pyörittämässä generaattoria, jonka antamalla sähköllä ”juna” liikkuu. Akkuja ei tuossa välissä ollut, eli Hybridi se ei ollut. Samoin laivojen potkurinakselit pyörivät sähköllä (ainakin aika usein)

  Voi olla, että tuollainen hybridi-metsäkone hyvinkin yleistyy, jos vaan hinta pysyy vertailukelpoisena.

  Keksintö ei ole aivan uniikki. Silva prolla on ollut jo vuosia ja minun entisellä työnatajallakin jo toista vuotta hakkuukoneena – tosin eri merkkinen.

  Kyllä täytyy myöntää, että Ponsse seuraa kehitystä ihan sujuvasti, mutta ei se sitä johda.

  Metsuri motokuski

  Tietääkseni lättähatussa oli ihan vaihdelaatikko ja se ei ollut sähkövetoinen. Venäjältä tulleet veturit olivat sähkökäyttöisiä pääosin varustettuna kuitenkin isoilla dieseleillä. Sitä en tiennytkään että silvalla olisi ollut hybridi versio vaikka vuosia sellaisella työtä teinkin.  Logset julkaisi joku vuosi sitten jonkilaisen hybridin mutta siinäkin sähköllä hoidettiin vain hydrauliikan kuormitushuiput. Oli vähän kuin apukoneena. Ponsse tekniikka on tietääkseni lähinnä autoissa olevaa tekniikkaa vastaavaa.

  Jätkä

  Logset on Hybridi, Ponsse on jonkinlainen hybridi. 

  Ponssen tekniikka ei käsitykseni mukaan ota polttomoottorista tehoja muualle kuin sähkön tuotantoon ja esim voimansiirto on puhtaasti sähkömoottoreihin perustuva.

  Perinteisissä ajokoneissahan voimansiirrossa on hydrayliikka vauhtipyörän ja jakovaihteiston välissä.

  Ei sillä eikä millään – jos perissä on vääntämässä sähkömoottorit, niin sehän lienee hyvä ja halpa ratkaisu.

  Hybridiautoissa ei pienellä ajoakulla juurikaan ajella pidempiä matkoja, akut ovat mukana vain silloin tällöin, ellei sitten mennä ratkaisuun, jossa pieni polttomoottori pörrää hyvällä hyötysuhteella koko ajan ja ajo tapahtuu täysin sähköllä. Sellainen tekniikka on nykyäänkin vielä hyvin harvinainen. Niissähän on parisataa heppainen bensakone ja 150 kilowattinenn sähkömoottori ison akun kanssa ja niillä ajo on NIIN puhdasta ETTÄ!

  Mielestäni Lättähatun moottori pörräsi pysähdyksissäkin aika reippaasti, eikä kierrokset muuttuneet liikkeelle lähdettäessä, savu tosin sakeni.

   

  Rane

  Lättähatuissa näkyy olleen mekaaninen voimansiirto.

  Dm6 ja Dm7 – Wikipedia

  Jätkä

  Mutta: Prosilva Hybridissä  oli jo 2012 hybriditekniikka Metkon esittelyssä.

  Ja tämä tieto on takuuvarma.

  Rane
  Per Ä Reikäs

  ?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 20)