Keskustelut Tekniikka Akkuraivaussaha

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 105)
 • Akkuraivaussaha

  Oliskohan noista nyt metsässä mihinkään. Pihassa olis ainakin mukavampi päästellä. Husqvarna 535 olis vajaan tonnin tarjouksessa laturilla ja akulla yhdessä kaupassa, lisäakku 400 !!. Tosin eihän noita meinaa olla missään. Vain yksi kappale tiedossa hyllyssä, muuten menisi jälkitilaukseen ainakin monissa nettikaupoissa. Ei viitsisi kukaties kuukausikaupalla odotella. Pula- ajat käsillä ilmeisesti.

 • Rane
  jees h-valta

  Noissa on vain se ikävä piirre ettei voi unohtaa varaston nurkkaan vaan on hommattava lataukseen silloin tällöin ja hiukan käytettäväkin välillä. Paras sahauspuhti hälvenee nopeasti yhdenkin talven akkujen laiminlyönnillä. Onko järkeä orjuuttaa sähkövehkeille itseään?

  Puuki

  Muutaman vuoden ollut Ryobi 36 v:n akkusaha. Kustansi tarjouksesta muutamia satasia. Ketjunopeus siinä on n. 20 m/s.  Riittää pikkutarpeisiin ihan hyvin. Kuitupuita sahaa hyvin n. 1 h ajan yhdellä akulla , kun aina välillä löysää vähän kierroksia pois. Varmaan pari-kolme tukkipuutakin saisi tarvittaessa nurin.

  Kannattaa hankkia usempi työkalu samalle akkussarjalle,niin ei tarvi makuutta akkuja käyttämättöminä siellä varaston nurkassa.   Pienempiä akkuja (2 x 2,5 Ah) on jotka käy saman merkkisiin porakoneeseen, pistosahaan ja trimmeriin.

  Jätkä

  Puuki. Mitäs muita laitteita onkaan Ryobin 36 Volttisella akulla toimivia?

  Ryobilla on kyllä ilmeisesti tehokkain akkusaha, mutta olen vielä odotellut versiota, jossa olisi kaksi 18 Voltin akkua sarjassa. Samoin kuin on niiden ruohonleikkurikin, joka toimiikahdella akulla, toinen malli on yhdellä 36 volttisella.

  Tässä kohdassa tuo ONE+ idea jonkin verran ontuu – no onhan myös kulmahiomakone  yhdellä 36 Volttisella.

  Puuki

  Jokin muu 36 v. Ryobi taittaa olla ruohonleikkuri,  jos oikein muistan.  Tuo 2,5 Ah:n sarja on itselläni eri merkkinen.  Jollain merkillä on 2  18 V. akkua sarjaan kytkettynä , en muista mikä oli vekotin. (Saattoi olla Ryobin uudempi ruohonleikkuri).

  Rane

  Makitalta on tullut uusi akkusaha uusille 40v akuille.Ketjunopeutta 25m/s jolla jo pärjää.Tosin näissä on vain yksi 4 tai 5 ah akku,joten käyttöaika ei ilmeisesti ole ainakaan merkittävästi pitentynyt ja painoakin on tullut lisää.Esitteissä luvataan että näihin runkoihin käy kaikki  tulevaisuudessa lanseerattavat akut joten luultavasti akkukapasiteettiinkin on tulossa parannusta.

  Makita XGT UC014GZ 40V ketjusaha runko | Karkkainen.com verkkokauppa

  Puuki

  Ei se taida käyttöaika olla pidentynyt, kun Ryobissakin on 5 Ah:n akku.  4 V:n  jännite-ero ei kovin paljon vaikuta tehoon  eikä se ainakaan toiminta-aikaa pidennä.

  Jätkä

  Puuki. On se ruohonleikkurikin, mutta myös akkurälläkkä löytyy 36 Volttisena. Minusta kaksi 18 volttista sarjassa olisi parempi, mutta näin nuo ovat päättäneet.

  Taitaa olla jopa kolmenlaisia ruohonleikkureita,: 18 V, 2×18 V, ja 36 V ?

  Per Ä Reikäs

  Akku raivaus sahoista ole kokemuksia. Mutta  jo kaksi, toinen kotiin/toinen mökille, 14″ Ketju sahoja.

  Siis tällä sivustolla saa mainostaa, mutta epä suorasti voin kertoa, jotta lähes kuin Stokmanni on toki liki vastaava, ilman SSS ilman ässiä. No niin juu tuolta siis hankittuna 40v akkusaha, surkealla 2,5 akulla, riittää kyllä minun huvituksiin, suosittelen 👍🙂

  Puuki

  Pitkään kantoon raivattu lehtipuu vesoo yleensä vähemmän joten käy se ketjusahakin jossain tapauksessa norm. raivaukseen.   Sen verran sopivan pitkiä kantoja ettei metsän elikot revi ihtiään niihin  eikä liian lyhyitäkään jotta olisi hommasta jotain lisähyötyäkin.   Tai sitten katkoo pitkät  vesat osaksi poikki ja taittaa nurin jolloin lisävesominen vähenee.       HQ:llahan on ainakin se varrellinen ketjusaha olemassa.  Olisiko olemassa jo akkukäyttösenäkin , en tiedä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 105)