Keskustelut Tekniikka Akkuraivaussaha

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 90)
 • Akkuraivaussaha

  Oliskohan noista nyt metsässä mihinkään. Pihassa olis ainakin mukavampi päästellä. Husqvarna 535 olis vajaan tonnin tarjouksessa laturilla ja akulla yhdessä kaupassa, lisäakku 400 !!. Tosin eihän noita meinaa olla missään. Vain yksi kappale tiedossa hyllyssä, muuten menisi jälkitilaukseen ainakin monissa nettikaupoissa. Ei viitsisi kukaties kuukausikaupalla odotella. Pula- ajat käsillä ilmeisesti.

 • Rane

  Panu ilmeisesti tarkoittaa alle 2 ah akkuja.Montakos niitä tarvitaan päivän työjelyyn?Koneviestin testissä Makitan uudessa raivurissa olevat kaksi 40v / 5ah akut kestivät 45 min.Arvelivat kevyessä työssä kestävän n.tunnin.

  Makita XGT -raivaussaha soveltuu keveään raivaustyöhön — raivuri on omiaan varhaisperkuulla – Metsä – Koneviesti

  Panu Panu

  7 akkua löytyy, isoimmat on AP300S, jotka ovat 281Wh. Yhteensä akkuja on noin 1700Wh, amppeeritunteina jotain 50ah. Stihlissä jännite on 36V.

  Tolopainen

  Raivarin tankkiin menee bensaa n. litra eli energiasisältö 10 Kwh, jos tuosta nettoenergiaa on 3kwh, sähkösahurilla on mukanaan puolet tuosta energiamäärästä, jos akkuja on 1700 Wh. Harva lähtee metsään raivuuulle ja tankkaa mukaan puoli tankkia bensiiniä mot.

  Panu Panu

  Energiasisällöillä ja hyötysuhteella voi spekuloida mutta käytännössä kWh-tarve selviää kun ottaa akkuraivurin käteen ja lähtee raivaamaan.

  Tolopainen

  Sopisi AJ:lle, voisi vaihtaa Vuittonin olkalaukun raivaussahan kanniskeluun metsässä. Ei olisi painossa paljon eroa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ehdottomasti; kun hankin raivurin niin akuilla ilman muuta. LV:tä en omista. Suosikkilaukkuni… jaa enpäs kerrokaan kun tämä ei ole mainospalsta. Raivurien vertailu toki Ok.

  Hesarissa oli juttua somevaikuttaja Sara Vannisesta ja yhteistyöstä yritysten kanssa. Jutun mukaan megavaikuttajaksi vaaditaan satoja tuhansia tai miljoonia seuraajia kuten on vaikka Kim Kardashianilla. Makrovaikuttajaksi pääsee jo muutaman kymmenen tuhannen yleisöllä. Metsälehden some olisi siis luultavasti makrovaikuttaja.

  Rane

  ”Miehelle ei hyväksytä mitään vastaavaa.”

  Oikeastaan hyvä niin.Kuvitellaanpa että Tolopainen olisi pääministeri ja käyttäisi mustaa nahkatakkia ja lyhyitä valkoisia farkkuja…

  Tolopainen

  Tehtävästä riippumatta en muuttaisi pukeutumiskoodia. Tumman siniset teryleenihousut sopivat joka tilanteeseen. Valinta tehty jo 60-luvulla, voi käyttää myös raivuulla ja kalareissuilla.

  Rane

  Kun pitää oman tyylinsä niin se tulee aina muutaman vuosikymmen jälkeen uudestaan muotiin.

  Kuva: Mies teryleenihousuissa – 70-luku aikuinen hattu housut hymy hymyilee ihminen ilmeikäs – Kuvapankki – Kuvatoimisto Vastavalo.net

  Rane

  Nyt raivaussahatyötä voi harjoitella virtuaalisesti sisätiloissa joten teryleenihousut ja kravatti käyvät mainiosti asusteeksi.

  Mitkä puut kannattaisi kaataa? Katso videolta, miten taimikonhoitoa voi kuivaharjoitella turvallisesti simulaattorilla ennen metsään menoa – MT Metsä – Maaseudun Tulevaisuus

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 90)