Keskustelut Tekniikka Akkuraivaussaha

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 90)
 • Akkuraivaussaha

  Oliskohan noista nyt metsässä mihinkään. Pihassa olis ainakin mukavampi päästellä. Husqvarna 535 olis vajaan tonnin tarjouksessa laturilla ja akulla yhdessä kaupassa, lisäakku 400 !!. Tosin eihän noita meinaa olla missään. Vain yksi kappale tiedossa hyllyssä, muuten menisi jälkitilaukseen ainakin monissa nettikaupoissa. Ei viitsisi kukaties kuukausikaupalla odotella. Pula- ajat käsillä ilmeisesti.

 • Panu Panu

  Stihlin akkuvehkeet ovat halvempia kuin Husqvarnan. Itse olen nyt noin 7 vuoden ajan tehnyt kaikki raivaukset akkuraivaussahalla, aluksi Stihl FSA90 ja sitten FSA130. Uusin malli on FSA 135, jota edelleen myydään trimmerinä. Akku- ja komponenttipula aiheuttaa sen, että perinteiset sahavalmistajat pyrkivät myymään polttomoottorisahoja.

  Visakallo Visakallo

  Minkälaisia määriä olet Panu raivannut näillä akkuraivureilla? Paljonko varhaisperkausta ja paljonko raivausta/ennakkoraivausta?

  Panu Panu

  10-20ha vuodessa ja siinä on kaikenlaista, esim yksi 9ha 5v sitten hakatun aukon raivaus uudistusta varten.

  Tolopainen

  Onpa paskoja vehkeitä jos 7v aikana joutuu kolme sahaa ostamaan, kun yksi saha kestää raivata muutaman kymmenen hehtaaria. Eli pari kuukautta jatkuvassa käytössä.

  Panu Panu

  Olen siis ostanut kaksi akkuraivaussahaa (tai Stihlin termein trimmeriä): FSA90 ja FSA130. FSA90 oli selvästi alitehoinen raivaukseen ja sillä touhu oli aika hidasta, siksi ostin FSA130:n kun se tuli saataville, sillä raivaus sujuu hyvin. FSA90 on käytössä trimmerinä, kumpikaan ei ole hajonnut eikä tarvinnut mitään huoltoa.

  Polttomoottoriraivaussahassani (FS480) sen sijaan oli aina käyntiinlähtö- ja käynnissäpysymisongelmia. Huolto sai sen jonkinlaiseen kuntoon mutta ongelmia oli aina. 7-8v kohdalla siitä hajosi kulmavaihde (tai kytkin?) ja myin sen hajonneena eteenpäin.

  Tolopainen

  Jos päivässä kuluttaa raivaussahassa 5l bensiiniä, se tarkoittaa 50kwh energiamäärä. Aika toivotonta että akkuenergiaa veisi metsään saman määrän tai edes puolet tuosta. Sähköauton akussa on energiaa n. 70kwh, eli vastaa 7l bensiiniä.

  Ola_Pallonivel

  Tohtori Tolopainen unohtaa, että ainoastaan 10-20% bensasta muuttuu liike-energiaksi. Ei sitä energiaa tarvitse akuissa samaa määrää olla, ei lähellekään.

  Tolopainen

  En unohtanut jätin sen fiksujen laskettavaksi, raivaussahan hyötysuhde lienee 30% luokkaa. Ei se sähkösahan hyötysuhde ole lähelläkään 100%. Olen väitöskirjaa vaille tohtori, mutta ajattelin väitellä sosiaalisista suhteista metsälehden keskustelupalstalla.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kukas Tolopaiselle tulee vastaväittäjäksi, Jätkäkö? Minä voin olla kustoksena.

  Panu Panu

  Minulla on alle 2kWh akkuja, niillä raivaa päivän. Kesällä voisi vielä jatkaa kun akut loppuu mutta mies on siinä vaiheessa yleensä valmis.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 90)