Keskustelut Puukauppa Älkää myykö viellä

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 93)
 • Älkää myykö viellä

  Siis älkää nyt vain viellä myykö liian halvalla metsiänne, tährätään tuonnesi johonkin syyskuulle, jotta edes jotenkin nauttisimme Amerikan puun hinnoista.

 • MaalaisSeppo

  Tähän asti olen lähes kaikki tukkileimikkoni myynyt hintapiikin kohdalla. Nyt ajattelen vielä himmailla, kun muutenkin tili paisuu.

  Puuki

  Piikin kohdallahan sitä pitää yrittää myydä, jos mahdollista ,  sopii muuten metsänhoitoon ja tarpeisiiin.   Trendi on ollut laskeva n. 30 vuoden ajan ja hinta piikki (ylöspäin) välillä nostaa tukin hinnan lähes normaalille tasolle siitä mitä pitäisi olla yleensä maailmanmarkkinahintojen perusteella.

  aegolius

  Minn kristallipallo ei kertonut piikin ajankohtaa. Saattaa olla, että hätiköin, saattaa olla, että osuin. Kahdet kaupat tein juhannusviikolla ja isommassa kuusitukki oli 80, kun risujen hinnan siirsin tukin hintaan. Noin se vertailu piti tehdä, kun osa tarjosi korkeaa tukki hintaa ja halusi risutkin, mutta ei maksanut niistä ekstraa.

  Apli

  Samoihin hintoihin päättyi omakin kuusikon päätehakkuukauppa kun laskee mukaan risut ja kannot. Tosin toisen kaupan jätin reserviin ja ajattelin katsoa sen suhteen rauhassa tilannetta.

  oksapuu

  Lomakausi alkaa vissiin loppumaan kun puhelin on alkanut soimaan…

  Noh, katsotaan…

  aegolius

  @Apli Toivotaan, että sen toisenkin kanssa käy hyvin. Omassa on mukava pikkubonus siinä, että myös kuusitukki tehdään 15 cm saakka ja lyhin mitta on molemmissa 37 dm. Koetin hakea netistä tietoa, että paljonko yhden sentin latvaläpimitan pudotus tuo tukkia lisää, mutta en löytänyt. Arvelin, että ero olisi muutama prosentti.

  oksapuu

  Männyllä nyt 14,5 cm 🙂 …

  Noh, katsotaan…

  metsätie

  Ostaessani firmalle puuta 1980, kuitupuusta sai maksaa 160 mk. kuutiolta hankinnalla.
  Nyt 40 vuotta myöhemmin hinta on n. 30 e. kuutiolta, ja vero maksuun.
  Palkka oli ostomiehellä 2700 mk. kuussa.
  Nyt se on 4000 e. kuussa.
  Siis palkka on 10-kertaistunut !

  Samaten sellun hinta on 10-kertaistunut 40-vuodessa.

  Kuitupuun hinta on nyt siis ala-arvoinen.    M.O.T.

  Vain hakepuun hinnannousu voi auttaa metsänomistajaa.

  Puuki

  Kuitupuun kantohinta on naurettavan ja ala-arvoisen huonon rajamailla.  Ylituotantotilanteessa ei firmojen tietysti kannata maksaa kuitupuusta sen enempää kuin tarvitsee .   Mutta lähelläkään puiden nykyistä jalostusarvoa se hinta ei ole; ei ole parempilaatuisella tukillakaan.  Kuitupuuta ei enää kannata kasvattaa erikseen viljelemällä vaan keskittyä tukin kasvatukseen.  Luontaisesti tulevat kuitupuuaihiot tukin kasvatuksen tukena voi sitten myydä firmojen  hyväksi ellei e-puuta saa myytyä parempaan hintaan.

  Yli 10 v . sitten sai vielä hankintakoivusta 35 € . Niistä ajoistakin on  yleinen kustannustaso ehtinyt muuttua aika paljon (> 10 %) .      Inflaatio on vaikuttanut euron arvoon sen verran, että  euro vastaa nykyään vähän alle  5 :ttä  v:n 2001  markkaa jolloin siirryttiin euroon.   Kustannustason mukainen kohtuullinen kuitupuun kantohinta olisi nyt  n. 90-110  € .  Tukin hinta n. 220-240 € .

  Jätkä

  Tämänpäivän maailmanmarkkinahinnoilla ei sahaaja vielä pysty maksamaan noita Puukin himoitsemia hintoja, ellei hakkeesta, kuoresta ja purusta saa kahtasataa kiinnolta.

  Kuitupuusta teollisuus pystyisi maksamaan hyvinkin Puukin himoitseman hinnan tienvarresta.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 93)