Keskustelut Puukauppa Älkää myykö viellä

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 93)
 • Älkää myykö viellä

  Siis älkää nyt vain viellä myykö liian halvalla metsiänne, tährätään tuonnesi johonkin syyskuulle, jotta edes jotenkin nauttisimme Amerikan puun hinnoista.

 • Puuki

  Minulle riittäisi aivan hyvin paljon vaatimattomampikin hinnan nousu koska nuo esimerkkihinnat ei ole mahdollisia lähitulevaisuudessa ainakaan Suomessa , tuskin koskaan.

  Suurin ongelma metsän kasvatuksen kannattavuuden ja puun laadun kannaltakin on  kuitupuun olemattoman hinnan ohella mä-tukin laatutyvien aliarvosttettu kantohinta.   Se arvonnousun lisän käärii yleensä ostajat itselleen eikä puunkasvattajille jää mitään korvausta kalliimmista kasvatuskuluista (mm. pitkä kasvatusaika) huolimatta. Siksi sahatavaran laatu on laskenut ja laskee entisestään, kun ei ole olemassa porkkanaa kulujen maksajille laadukkaan puun kasvatukselle.

  Apli

  Totta että kuitupuun hinta on todella surkea, tosin samaa hengenvetoon pitää sanoa että niin on koivutukin myös ja osa ostajista on jopa nostanut sen latvaläpimittaa ja laatuvaatimuksia niin eipä paljoa sitä tukkia tule rungoista, taitaa olla markkinoilla reilusti koivutukkia. Kun kuitupuuta ajattelee niin ei ole ihme että sitä poltetaan yhä enemmän, kun turpeesta halutaan nopeasti eroon ja päästökauppa käy kuumana, viimeksi tämän hyvin huomasi kun ensiharvennus kannatti laittaa kaikki energiaksi.. Jos jotain positiivista hakee niin puukauppa käy kyllä hyvin, tarjouksia tulee hyvin, ja risujen ja jopa kantojen hinta on noussut reilusti samoin havutukkien hinta ja tukki otetaan nyt tarkasti jokaisella firmalla eli katkonnasta ei ole tässä markkinatilanteessa niin huolta.

  puupa

  Tukin hinta Suomessa ja Ruotsissa alhainen Virossa sahan pihalla

  tukki 130 eur m3  suomalaisella mittaustavalla. Venäjän-karjalassakin

  samaa tasoa.  Saattaa olla hinta ainakin sama ellei korkeampi ensikeväänä

  koska sahatavaran kysyntä jatkuu hyvänä myös ensivuonna .

  Puuki

  Pitikö lähteä uittamaan tukkeja Viroon  sahalle ?  Suomalaisten metsäyhtiöiden tulokset on 2 :n kertaistuneet mutta puun hinta itsepäisesti heiluu samoissa vuosikymmenten takaisissa.  No sitä se ylitarjonta tietysti teettää.    Pittää ilm. keskittyä ihan muuhun kuin metsänhoitoon.  Vaikka puutarhanhoitoon ja purjehtimiseen. ”Mikään ei ole kovin tärkeää , paitsi purjehtiminen  eikä sekään ole kovin tärkeää…” Siinähän sitä voisi samalla uittaa tukitkin Viroon kun purjehtisi eteenpäin.

  Apli

  Kyllähän tulosta juu tulee, varsinkin kuitupuun ja sen surullisen koivutukin hinta on kyllä onneton, eipä juuri innosta koivikoita lisätä vaikka kasvu on nopeampaa niin on riskitkin isommat, hirvet ynnä muut .. Jotain hyvää niin sadetta tulossa vihdoinkin! Sahoille soisi pari hyvää vuotta ainakin ne on ollu kovilla! Omat puukaupat tälle vuodelle tehty jos ei mitään todella ihmeellistä ilmene, keväällä katsellaan sitten tilannetta uudestaan..

  Tolopainen

  Huippusuhdanne on päättynyt puun ylitarjontaan, kesäkuussa on ostettu yli 8milj kiintoa. Silloin kannattaa takoa kun rauta on kuumaa.

  Visakallo

  Kanadan suuret metsäpalot näkyy nyt Pohjois-Amerikan puumarkkinoilla, eli sahatavaran kysyntä ja hinta siellä nousee taannoisen laskun jälkeen. Kyllä sitä tukkipuuta siten ostetaan täällä Suomessakin edelleen. Kalajoella on saatu jo hieman metsäpalon makua meilläkin, ja perjantaina tulee taas myrskypuuta ainakin eteläiseen Suomeen.

  Tolopainen

  Näyttää ostomiehet olevan lomilla joka yhtiössä. Aika merkillistä, että ostotoiminta pysäytetään kokonaan lomien takia. Perinteinen suomalainen työkulttuuri, firmat on varaa pysäyttää lomien takia. Nyt huomasin miten helpottaa tuo mobiilitunnistautuminen, avainlukulistaa ei enää tarvitse, paperia säästyy.

  A.Jalkanen

  Se on vähän sama kuin osakkeiden kanssa: jos jää odottamaan huippuhintaa, voi pettyä. Parempi pyy pivossa.

  Puuki

  Minulla oli kerran Kuopion torilta ostettu Kups:n mainoslakki , jossa luki : ”Elä vielä laakase, naatitaan ensin”.   Sitä voi soveltaa muuhunkin, vaikka puun myyntiin,  jos mahdollista , ja myydä vasta seuraavan ehkä paremman huipun aikaan.  Tai sitten saattaa tietysti jäädä ne pyyt oksillekin.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 93)