Keskustelut Puukauppa Älkää myykö viellä

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 93)
 • Älkää myykö viellä

  Siis älkää nyt vain viellä myykö liian halvalla metsiänne, tährätään tuonnesi johonkin syyskuulle, jotta edes jotenkin nauttisimme Amerikan puun hinnoista.

 • jees h-valta

  Harvemmin täällä on kiinteistöjenkään kaupppaa rajoitettu. Kukin saa myydä jos huvittaa paitsi jos kaupunki on kiinnostunut voi etuostooikeudella ostaa mutta hintakaan ei silloin ainakaan pienene. Sama pitää kyllä metsissä. Senverran isoja rahoja metsiin sijoitetaan että jos olisi edes uhka puuttumisesta meillä kaatuisi hallituksia niin kauan että uhka väistyisi. Ja Eu ei myöskään pysty koska se ei ole kansallistasolla vaikuttaja yksityisen omaisuuden sääntelyyn.

  Haba

  No se DDR elää ja voi hyvin täällä Suomessa. Kartelli oikeudenkäynti oli ja meni, kartelli todettu. Valtio tienasi, puunmyyjät ei.

  Rane

  ”Rakkaudella Neuvostojen maasta.”

  Niinpä.Joko Petkeles on päättänyt pitäisikö FSC:n kriteereihin kuulua avohakkuukielto?

  jees h-valta

  Habassahan sitä kehitystä on piisannut kun tuolla aiempia kommentteja lueskelin. EDIT on hänen niukan kommentointinsa ehdoton helmi ja esiintyy runsaana. Ei tarvitse kitkeä eikä kastella. Kehityskyvyttömyyttäkö. Jos ei ymmärrä palstan sääntöjä, kyllä.

  Rane

  Kehitystä ja avoimuutta lisäisi jos vihreät pystuisivät hätävalheiden sijaan ottamaan kantaa FSC avohakkuisiin.Tilannehan on että kaikenlaiset vihreät ääliöt vaativat joka paikassa avohakkuista luopumista,mutta kukaan,siis EI KUKAAN ole esittänyt luontojärjestöjen oman FSC:n kriteeriksi avohakkuista luopumista.Tälläkin palstalla kun ottaa asian puheeksi on seuraus että luonnonsuojelulliset nimimerkit ryntää tietokoneen äärestä hätäkakalle.

  Visakallo

  Katsotaan nyt, mitä kaikkea kivaa se vihreiden profiilin nosto tuo syksyn butjettiriiheen tullessaan…

  A.Jalkanen

  Avohakkuun kieltäminen FSC:ssä on kuin ympyrän neliöinti: ei vaan tule onnistumaan. Serti ei enää sopisi lainkaan plantaasimetsätalouteen joita varten se on kehitetty. Ainut missä se toimisi olisi Keski-Eurooppa, ja sielläkin vain lehtimetsät ja mahdollisesti osa vuoriston kuusimetsästä, siis harvemmat osat.

  K-Raudan kauppias Hesarissa: lehtikuusesta olisi paljon enemmän kysyntää kuin on tarjontaa. Siis jos omistatte varttunutta lehtikuusimetsää, nyt sillä voisi tehdä tiliä!

  Petkeles

  Ranen päästä ja yleisestä keskustelusta voi löytää sellaisen yhteisen piirteen että kumpaankin mahtuu vain yksi asia kerrallaan.

  FSC:tä on kritisoitu luontopuolelta, GP on irrottautunut siitä ja muu porukka vahtii sitä tiukasti. FSC on kuitenkin talousmetsien serti ja sen kantavana ideana on jättää luontoarvoja sisältävät metsät pois hakkuiden piiristä kokonaan. Tietysti pitkän aikavälin suunnitelmanamme on saattaa kaikki metsät suojelun tai peitteisen metsätalouden piiriin.

  Rane

  ”Tietysti pitkän aikavälin suunnitelmanaMME”

  Tulihan se sieltä.Firman mies.Ja tyypillistä poliitikon selittelyä.

  Visakallo

  Petkeles ei lajityypilleen ominaisesti vastaa koskaan hänelle tehtyihin kysymyksiin, mutta paljastikin nyt itse karvansa!

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 93)