Keskustelut Metsänhoito Avohakkuukielto

 • This topic has 93 vastausta, 31 kirjoittajaa, and was last updated sitten by AvatarJovain.
Esillä 3 vastausta, 91 - 93 (kaikkiaan 93)
 • Avohakkuukielto

  ”Avohakkuu on kuin pissaisi talvella housuunsa”
  Saksan malliin lopullinen ratkaisu niitä yli puolen hehtaarin aukkoja enään tehrä, ilman sanktioita, tuholainen.

 • Jovain

  Teet isot harveikot ja kun huomaat, ettei siitä mitään tullutkaan, teet loputkin aukoksi. Metsälaki sen sallii ja ei tarvitse mennä metsän rauhoittamiseen, niin kuin vielä 60/70 luvulla mentiin. Se on kova hinta korjuusta, jos vastineena on pilalle hakattu metsä, mutta myös hinta tuotosta, jos tilanteen saa korjattua avohakkaamalla.

  Gla Gla

  RR: ”Gla muistaakseni kovasti aikanaan puolsi tuota metsälain lyhytaikaista väliversiota, jolla pyrittiin pitämään älytöntä, aikansa elänyttä, sääntelyä pystyssä. Hienoa, että olet nyt omistajan oikeuksien kannalla.”

  Nyt muistini kaipaa virkistämistä.  Jos tarkoitat väliversiolla edellistä metsälakia, puolsin siinä uudistamisvelvoitetta mm. ympäristöarvoihin vedoten. Anttilan esitystä maanmuokkausvelvoitteesta en puoltanut. Sen sijaan juttelin asiasta merkittäväasä asemassa niin puolueessa kuin siviilissäkin olevan Sirkan puoluetoverin kanssa, joka peruskepulaiseen tyyliin heittäytyi tietämättömäksi asioista.

  Kun uusi laki tuli, pidin sitä erinomaisen onnistuneena.

  Jovain

  Vääntö on ainakin kovaa, on poliittista ja vastakkainasettelusta ei ainakaan jää uupumaan. Nähtäväksi jää mihin riittää tulevaisuudessa, kun uuden metsälain myötä sääntelystä luovuttiin ja siirryttiin ns. vapaaseen metsän kasvatukseen.

  Ilmeisesti sääntelyn purkamisessa oli kysymys siitä, että oli tarpeen (vai oliko?). Ja siitä, kun jatkuva kasvatus hyväksyttiin luvanvaraiseksi ja sen sääntelystä luovuttiin. Oli luovuttava myös avohakkuiden sääntelystä. Jaksottaisessa oli tiukkoja kriteerejä, oli runkolämittoja ja tiukempia taimistokriteereitä ym. Eivät jääneet sitten rajoittamaan, kun eivät rajoita jatkuvaa kasvatustakaan.

  Ainakin huomattavasti helpotettiin. Nyt kun on menty 6-7 vuotta uudessa ohjauksessa, nähtäväksi jää mitä seuraa. Minkälaisia muutoksia on odotettavissa ja missä aikataulussa.

Esillä 3 vastausta, 91 - 93 (kaikkiaan 93)