Keskustelut Metsänhoito Avohakkuukielto

Esillä 10 vastausta, 361 - 370 (kaikkiaan 548)
 • Avohakkuukielto

  ”Avohakkuu on kuin pissaisi talvella housuunsa”
  Saksan malliin lopullinen ratkaisu niitä yli puolen hehtaarin aukkoja enään tehrä, ilman sanktioita, tuholainen.

 • Visakallo Visakallo

  Metsätaloudella ja rakennusalalla on jonkin verran yhtäläisyyttä. Kummassakin kun aika ajoin nousee esiin trendejä, jotka eivät suuren innostuksen jälkeen jääkään elämään. Laskun, monesti suurenkin, joutuvat omistajat kuitenkin näistä kokeiluista maksamaan.

  Jovain

  Timppa: Tarkoitan jaksollista metsää, joka syystä tai toisesta on muodostunut vajaatuottoiseksi. En kuitenkaan yleistä tällä teidän metsänhoitoanne, joilla jaksollinen on hyvässä hoidossa. Vaan metsään jolla on jk potentiaalia. Ostopalstoilla näitä on tullut ja suositus on ollut uudistaminen. En ole siihen kuitenkaan suostunut, eli ottanut pientä puukauppatiliä ja uudistamisen kustannuksia kontolleni. Ovat jääneet edelleen kasvatettavaksi ja tuottamaan, joka on täysin rinnastettavissa jaksollisen tuottoon ja tässä tapauksessa menetetyltä ajalta.

  jees h-valta

  Jovain, se suositus olisi kyllä kannattanut ottaa oikeana tapana. Ei se vajaatuotto mihinkään häviä sillä että kieltäytyy puukauppatilistä. Pitäisin ennemmin hölmöytenä.

  Gla Gla

  Edellisellä sivulla oltiin Jovainin kanssa samaa mieltä siitä, ettei jatkuvassa ole jatkuvuutta. Erirakenteisella voi venyttää kiertoaikaa, mutta se johtaa väistämättä päätehakkuuseen.

  jees h-valta

  Jovain ei ole omassa mukavuusalueessaan näissä metsänhoidon keskusteluissa kun kokoajan kuitenkin asia yritetään viedä tavoitteen mukaiseen suuntaan eli puukaupan sekoittamiseen.

  Jovain

  Jees, en ottanut suositusta vastaan, vaan metsä jäi edelleen kasvatettavaksi. Vajaatuottoisuuden perusteella olisi kyllä pitänyt uudistaa, mutta 15 v. kuluttua saa hyvän tukkitilin, ilman merkittäviä kustannuksia.

  Jaksottainen olisi eh-vaiheessa ja nykyisellä kemeratuella, joiden tuotto jää niukaksi ja on ylimenokauden viljelyn ja hoidon kustannukset rasitteena.

  Tuotoissa voi olla huomattavan suuria eroja, kannattaako aina sen paremman vaihtoehdon puolesta kampanjoida?

  jees h-valta

  Harva sitä siemenpuitakaan kasvattaa vuosikymmeniä vaikka ne harvassa asennossa mukavasti turpoavatkin. Hankalaa tavaraa sitten kun alla alkaa olla uutta puustoa. Menee, todella, tuhlauksen puolelle, sen uuden metsän tuhlaukselle.

  Jovain

  Tricolla olisi nyt käyttöä, ennemmin kuin noilla metsänhoidon valinnoilla. Sillä hirvillä on parhaillaan menossa herkutteluajat aukossa. Hyvin näyttää kelpaavan horsmat suolaheinät ja koivuntaimet. Heinä ja vatunvarret eivät niinkään kelpaa. Torjunta voi olla jo vähän myöhässä, käännytään jo syksylle ja paras herkutteluaika alkaa olla ohitse. Heräsin vähän myöhässä, mutta yksi Trico-paketti tuli tupsuteltua kahden aukon reunapuihin.

  Jovain

  Vaikeuksia on pärjätä hirville, vaikka loma-ajat on takana ja parasta on tarjottu. Trico näyttäisi auttaneen, hirvistä ei ole nyt havaintoa.

  Hirvien mässäily alkaa viimeistään juhannukselta, kun horsmat ja muut herkut ovat parhaimmillaan. Missäpä niitä parempia kohteita on kuin parin vuoden ikäiset aukot. Tietää menoa myös koivun taimille, kelpaavat vesataimina hirville oikein hyvin.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Päivän metsämielipide: Avohakkuiden kategorinen kieltäminen ei olisi järkevää

  http://www.hs.fi/mielipide/art-2000008160540.html

Esillä 10 vastausta, 361 - 370 (kaikkiaan 548)