Keskustelut Metsänhoito Avohakkuut historiaan?

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 292)
  • mehtäukko

    Sanat tutkimuksissa…”näyttää siltä , jotka viittaavat,  ja näyttikin, voi parantaa – osoittavat mehtäukolle, ettei Kuapo 123:n  asoihin innosta hyvin takertua. On lähes sama, palaako juuren päässä valoa vai vilkkuuko. Työmenetelmät kun ovat järkeviä, se riittää.

    Gla Gla

    Mehtäukko: ””…Kyllähän kirjanpainajatuhot luonnolle ovat hyväksi, osa normaalia metsän kiertoa..”

    Mitäs tuossa oli sitten väitetty tai suositettu, kun on vaan metsän kierrosta kirjoitettu?”

    Luonnolle, ei metsätaloudelle.

     

    mehtäukko

    Kuten aiemmin mainitsin, kyse on hyväksyttävästä mittakaavasta. En niele kaikenlaista sekametelisoppaa.

    Täällä on taannoin kuvien kera äimistelty keski-euroopan luurankometsiä ja päivitelty kotimaisia kehityskulkuja.Nyt kun ne lie ”normaalikiertoa” missään muotoa, heille olkoon.

    Gla Gla

    Kun talousmetsä ei ole sellainen, joka selviytyy muuttuneessa ilmastossa, luonto poistaa kehityskelvottomat yksilöt ja kasvattaa tilalle uutta paremmin olosuhteisiin soveltuvaa. Ei tässä ole luonnon kannalta mitään ongelmaa. Metsätalouden harjoittajalle tuo on tietysti katastrofi.

    Mittakaava on ihmisen mielikuvituksen tuotetta, vai miten luonto on mielestäsi määritellyt ”hyväksyttävän mittakaavan”?

     

    mehtäukko

    ”Ei tässä luonnon kanssa ole mitään ongelmaa…” Oh hoh mitä puuroa!?

    Eikö ihminen ole reagoinut toisaalla yhtään vähempään kuin luurankometsien jälkeiseen tuhotilaan? Eli kun jossain tulvista pato murtuu, räjäytetään vaan lisää aukkoa, että ”luonto pääsee toimimaan kunnolla”…

    Gla Gla

    Kopioisit minun kommenttini, niin ei tulisi virheitä. Kirjoitin: Ei tässä ole luonnon kannalta mitään ongelmaa.

    Tuossa on kyse siis siitä, miten luonto tilanteeseen suhtautuu. Sinä tarkastelet jatkuvasti asiaa ihmisen näkökulmasta, ikään kuin olisit luonnon yläpuolella. Olen koittanut sanoa, että metsätalouden kannalta tuollaiset tuhot on ongelma.

    Joko nyt ymmärrät näiden kahden näkökulman eron?

     

    Gla Gla

    Jos jatketaan tarkastelua luonnon kannalta ja otetaan esimerkiksi laaja elinvoimainen tasarakenteinen kuusikko. Jos ihminen näkee ongelman vasta, kun kuusikko hyönteistuhojen seurauksena kuolee, onko ongelma aiheutettu todellisuudessa jo paljon aikaisemmin? Siis silloin, kun kuusikko oli vielä elinvoimainen. Millään tavalla luonnonmukainenhan se ei ole. Pitäisi olla erirakenteinen ja vähintään jossain määrin sekapuustoinen ollakseen luonnollinen tai edes sen kaltainen.

     

    mehtäukko

    Sinä sanot, mutta eräs toinenhan tästä aloitti sen viherpesun!

    ”Ei tässä ole luonnon kannalta mitään ongelmaa..” Kun ei olle hiilitaseisiin vaikutusta tai ei eroosioon, ole sinä sitä mieltä.

    Gla Gla

    Ongelmat hiilitaseessa ja eroosiosta johtuu ihan jostain muusta kuin kuolleista kuusikoista.

     

    Gla Gla

    Keneen viittaat viherpesulla, e-saloon, Tolopaiseen vai Visakalloon? Nämä kirjoittivat Panun jälkeen ennen kuin otit viherpesun puheeksi.

     

     

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 292)