Keskustelut Metsänhoito Avohakkuut historiaan?

Esillä 10 vastausta, 271 - 280 (kaikkiaan 292)
 • Visakallo

  Perkolle on tullut AUKOISTA suoranainen kammotus.  Mikähän siihen lienee syynä?

  suorittava porras

  Kyllähän se pelottaa ,jos koko jk- tila on finaalissa ja kaikki lyötävä aukoksi. Jaksottaisella puolella tätä ongelmaa ei ole ,kun 1-1,5% pinta-alasta on kerrallaan aukkoa. Sama kohta kerran 60 vuodessa. Kasvatuskin tapahtuu etupainoisesti jk:een verrattuna . Kaadetun metsä tilalle laitetaan samana vuotena 1-2-vuotiaat taimet ja voitetaan vähintään yksi kasvukausi kiertoa kohti. Perko pohtii samaan aikaan ,saako hakkuille tekijää, onko taimia,jos ei, taimettuuko ja kauanko 40 vuotiaaksi varjossa virunut 2-metrinen taimi vaatii aikaa toipuakseen edes välttävään kasvuun.

  MaalaisSeppo

  Ilmeisesti saanut perinnönjaossa loppunhakatun metsätilan. Luullut saavansa hyvän, mutta totuus paljastui liian myöhään. P:n puhuminenkaan ei kiihdytä risukoiden kasvua. 60 v joutuu odottamaan tuloja, jolloin on jo haudassa.

  Perko

  On kai iskenyt jotenkin äijille hammashermoon , kateus viiltää  huomatessaan miten ovat olleet kusetettavina.. Tai sitten eivät tunne numeroita.  Semmosta se pukkaa!

  Visakallo

  Heh, heh, Perko! Sinä tunnet kyllä numerot, mutta oletko nähnyt rahoja?

  R.Ranta

  Ei voi kun hämmästellä tätä keskustelua täällä. Miksi helvetissä tällainen jankkaaminen ja vastakkainasettelu. Sillä tedään vain vahinkoa koko alalle. Kukin hoitaa metsäänsä ja pitää saada hoitaa, haluamallaan tavalla, joko jatkuvana tai jaksollisena. Pitää sitä haluamallaan tavalla kannttavana tai ei.

  Täällä ilmenee kummallista ajatuksenjuoksua esim. siitä, että metsänhoidon menetelmän kannattavuuteen vaikuttaa se, minkälainen kehitysluokkajakauma on. Sillä ei ole mitään vaikutusta siihen, miten jonkun kuvion kanssa on perusteltua toimia. Aukon uudistaminen on täysin yhtä kannattavaa tai kannattamatonta, oli omistajalla valtaosa tukkimetsiä tai vain pelkkiä aukkoja. On hyvin omituinen ajatus, että kuvion järkevään käsittelyyn vaikkuttaisi se, minkälainen jonkun toisen metsäpalstan kuvio omistajalla on.

  MaalaisSeppo

  Komppaan R.Rantaa siinä, että jokainen hoitakoon metsiään miten parhaaksi näkee. Jokaisella on myös omien kokemustensa kautta syntyneet näkemykset, jotka ovat hänelle relevantteja.

  Perkon uudistamiskulut ovat siis 2000€/ha ja joutuu tamppamaan avohakkutaimikoitaan 40 v. Ensimmäisen tilinkin saa, kun avohakkuusta on kulunut 60 v. Ei mikään ihme, että on jatkuvan kasvatuksen kannattaja. Niin minäkin olisin samoilla kokemuksilla.

  Visakallo

  R.Ranta, korostat lähes joka kerta, että jokainen hoitakoon metsiään niin kuin haluaa, mutta yleensä jo seuraavassa lauseessa moitit toisten tekemiä metsänhoitopäätöksiä. Saattaisit jonkun toisen tehdessä samaan tapaan pitää häntä hieman epäjohdonmukaisena.

  mehtäukko

  RR…”Ei voi kun hämmästellä tätä keskustelua täällä. Miksi helvetissä tällainen jankkaaminen ja vastakkainasettelu. Sillä tedään vain vahinkoa koko alalle. Kukin hoitaa metsäänsä ja pitää saada hoitaa, haluamallaan tavalla, joko jatkuvana tai jaksollisena. Pitää sitä haluamallaan tavalla kannttavana tai ei…”              Haluaisiko tuo herra esittää asiansa hiekkalaatikolla vai huutaa toreilla? Kun ollaan keskustelupalstalla, eikö asioista keskustella vai sananvapauttako kuristaisit?

  Onkos itse RR:n omilla metsätalousteeseillä muukin tarkoitus kuin, että älkää vaan töpeksikö samoin??

  Perko

  R. Ranta,  sitähän   he haluavat  olla   häirikkönä  ja hallinnoida  sellupuun tuotannon mafiaa tietäen  tai ymmärtämättään.   Timpan  ilmaisu oli , ” ettei vai joku nuori  täällä vieraileva  sortuisi  jatkuvaan kasvatukseen , ja perkollta  tulee estää kirjoitukset”.   Vierailevat saavat valita  tai olla valitsematta  minkä tahtovat!  Mie kerron enempi   taloudellisista mahdollisuuksista kuin  taimista tai kuutioista.  Siitä  muutamat pahoittavat mielensä.   Havaintoni on;   myynnistä  ja tuottavuuden rahatulosta  vallitsee  laaja  yksimielisyys olevan turhaa!

Esillä 10 vastausta, 271 - 280 (kaikkiaan 292)