Keskustelut Metsänhoito Avohakkuut historiaan?

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 292)
 • mehtäukko

  Joovain: ”…Ja yhtään aukkoa ei ole tullut uudistettua kuuselle, vaan männylle ja lehtipuulle..”

  Mitenkäs tuossa on se tamppauksen laita?!  Kuusihan sietää eri lailla heinäryönän, mutta rajansa silläkin.

  Jovain

  En tunne ostopalstojen historiaa ja onhan kerrottu hoidon kuvaus hieman ontuva, mutta periaate kuusen kierrätykselle on oikein. Jos kuusen valta-asemaa halutaan rajoittaa, luonto tekee sen avovaiheen kautta ja antaa tilaa valopuille. Niin se menee muussakin metsänhoidossa ja vaikea se on peitteisessä metsänhoidossakaan (jatkuva kasvatus) muuten toteuttaa. Valopuiden ja avovaiheen kautta se on mentävä. Pohjoisessa on erilaiset olosuhteet ja parempi valoilmasto.

  Rane

  <p>”Valopuiden ja avovaiheen kautta se on mentävä.”</p><p>Eli aloitusotsikon kysymykseen oikea vastaus on että avohakkuut eivät jouda historiaan.</p>

  mehtäukko

  …ja se mitä on tullut kiistettyä ja ei kärsi suoraan tunnustaa, onkin koko ajan kuulunut penaalin valikoimaan…

  Perko

  — esim  jaksollisen kasvatuksen yrityksestä:   Jos sijoitat aluksi 2000€ 5% korolla korkoa korolle 30 vuoden ajaksi, niin sijoituksen arvo olisi tällöin 2000€ * (1 + 0,05)^30 = noin 8659,34€.

  Jotta sijoituksen tulos olisi plussalla 60 vuoden jälkeen, sinun täytyy saada toisella 30 vuoden jaksolla sijoituksellesi yhteensä enemmän kuin 8659,34€.

  Lasketaan tarvittava loppusumma seuraavalle 30 vuodelle: 8659,34€ * (1 + 0,05)^30 = noin 37703,25€

  Joten sinun tulee saada yhteensä vähintään 37703,25€ seuraavien 30 vuoden aikana, jotta sijoituksesi tuottaisi plussaa 60 vuoden kuluttua.

  Puuki

  Lopeta propagandan levitys Perko. Et hallitse kannattavuuslaskelmien tekoa alkuunkaan.

  Visakallo

  Jostain syystä Perko ei ole kertonut, miten hyviin tuloksiin hän on omassa metsätaloudessaan päässyt.

  MaalaisSeppo

  Perko se jaksaa, vaikkei ymmärrä sijoitustoiminnasta mitään. Korjaisi nyt ensiksi perusvirheen metsän uudistamikulujen osalta, kun vertaa niitä esim osakesijoituksiin. Jos uudistamiseen ”sijoittaa” 2000 €, niin verottaja hyvittää siitä vähintään 600 €. Jos sijoittaa osakkeisiin, niin verottaja ei palkitse mitenkään.

  mehtäukko

  …”Jotta sijoituksen tulos olisi plussalla 60 vuoden jälkeen, sinun täytyy saada toisella 30 vuoden jaksolla sijoituksellesi…plaap plaap”.

  Kuka muu (RR !) kuolevainen kuin Perko haahuilee 60 vuoden jälkeen yhtään mitään-, kuten MaalaisSeppo edellä todeten, – on tämän päiväisten asioiden käytänteistä aivan ulkona.

  Perko

  Kun sijoitta  rahaa laitoksiin niin sen sijoituksenkin saa pois, mutta metsästä AUKOSTA pitää kärvistellä  ketunraudoissa  60 vuotta ja perikunnatkin lupulta  turhaan!

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 292)