Keskustelut Metsänhoito Avohakkuut

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 115)
 • Tolopainen

  Miksi tätä aloitetta ei tehty jo silloin kun avohakkuut olivat suurimmillaan, sotien jälkeen kun piti maksaa sotakorvaukset. Olisi jätetty nekin maksamatta.

  Metsänmies

  Nykyisin  laki sallii avohakkaamaan keskenkasvuisetkin metsät. mitään ikä- tai järeysrajoituksia ei ole. Tämä on virhe. Niihin metsäkuvioihin. jotka ovat kasvunsa kasvaneet, avohakkuu on oikea vaihtoehto.

  Tolopainen

  Sehän on hyvä, että omistaja päättää mitä omaisuudellaan tekee. Jos on tienvieressä kuvio ja kesäkohde se kannattaa myydä silloin kuin hinnat ovat huipussa ja laittaa rahat tuottamaan.

  Metsänmies

  Turha Tolopaisenkin on sitten valittaa puunhinnasta, jos tyhmyyttään hakkaa kuitupuukuvion aukoksi. Toisaalta, voihan rahat laittaa ”tuottamaan”vaikka uuteen autoon. Eikö kannattaisi harventaa ja antaa järeytyä. Myyt sitten tukkipuuna, kun hinnat ovat huipussaan.

  Tolopainen

  Tuossa aukossa on 20v päästä kuitukokoista metsää ja alkuperäinen rahamäärä on nelinkertaistunut. Miksi olisi kannattanut odottaa, lisäksi jalostettu puusto kasvaa huomattavasti nopeammin kuin luontaisesti syntynyt. Omistaja maksaa uudistuskulut ja jälkipolvet saavta rahat ja hyvin kasvavan metsän. Menettikö tuossa yhteiskunta jotakin.

  Metsänmies

  No tietysti jos on väärä puulaji tai muuten vajaatuottoinen metsä , kannattaa se hakata keskenkasvuisena. Nykyään vaan näkee , että hakataan myös juuri ja juuri tukkipuuksi kasvaneita viljelymetsiä, joissa arvokasvu on parhaimmillaan.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Jokainen tehköön metsässään mitä lystää,omapahan on asia.Onneton metsähoito tai propsimetsän hakkuu aukoksi ennen aikojaan köyhdyttää eniten omistajaa ja seuraavaksi kärsii kansantalous.Hanakampia aukkohakkuun vastustajia ovat metsää omistamattomat,usein kadehtivatkin metsänomistajien puupinoja.

  Paljon on kansalaisia,jotka oikeastaan olisi laitettava holhouksen alle,jos haluttaisiin järkevälle taloudenpidolle päästä.Eräs pitemmän päälle tuhoisa rahanreikä on alati  paisuva asumistuki.Se on samankaltainen kuin kehitysmaissa esim.polttoaine ym. tuet,hinnan alennus valtion varoista.Siitä on vaikea päästä eroon,kun kansa on siihen totutettu ja rahat päätyneet muihin taskuihin.

  Tolopainen

  Ulkopuolisen on vaikea sanoa hakkuun syytä, jos sillä pelastaa tilan pakkomyynniltä sekin on silloin perusteltua. Monilla tiloilla on nykyisin talousvaikeuksia ja rahaa on pakko jostain saada. Maalla ei jaeta ilmaista ruokaa missään.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  MT:n metsälive menossa!

  mehtäukko

  Kuten taannoin mainittuna, metsien hoitamattomuus ja tietysti perusteeton avohakkuu ovat metsänparannusvaroja käyttäneelle huono ja ristiriitainen yhdistelmä.

  Omillaan tehköön kukin makkaran mieleisekseen kun siltä tuntuu.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 115)