Keskustelut Metsänhoito Drone metsänhoidon apuna

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 27)
  • Drone metsänhoidon apuna

    Merkitty: 

    En keksinyt täällä keskustelua aiheesta.

    Onko palstalaisilla jo kokemusta asiasta ?

    Naapuri oli ostanut kohtuhyvän laitteen ja kieltämättä alkoi itselläkin sormet syyhytä.

  • Mottimasa Mottimasa

    Saako sillä dronella apulannat levitettyä, vai puitako sillä kuljetetaan tienvarteen? Jos metsien tarkkailuun käytetään, niin eikö se ole suurempi haittaa kuin hyöty, kun jää terveellinen liikunta pois.

    Ola_Pallonivel

    Joskus harkitsin, mutta luovuin ajatuksesta. Lähinnä myrskyn vahinkojen seurantaan olisin sillä kaivannut apua. On melko hintava lelu hyötyyn nähden. Ja kun pojan lelulla olen joskus leikkinyt, niin melko helposti vie tuuli mukanaan ja puuhun kopsahtaa.

    Puuki

    Nopeuttaa se aika paljon metsätuhojen tunnistamistakin. Dronen kameran kuvasta näkee esim. suoraan kuoriaistuhojen vioittamat kuuset.  Ei niitä maastossa liikkumalla ole kovin helppo tunnistaa isolta alueelta.   Ms:n teossa voi esim. tarkistaa isomman kuvion rajat ja metsän tunnusten muutokset nopeammin kuin kiertelemällä koko kuvio läpi.      Kerran oli Juutuubissa video dronessa kiinni olevasta moottorisahasta. Sillä voinee pätevä ohjastaja tehdä vaikka jotain puiden latvojen katkontaa.  Tai raivausta taimikossa , jos nelikopteri olisi tarpeeksi kookas ja siihen sopiva raivaussaha .

    Berza

    Tuuli näyttäisi vallankin keveitä härveleitä syytelevän ja se omat rajoitteensa tuo käyttöön.

    Minkä painoinen pallonivelen pojan laite on ?

    Rukopiikki

    .

    Portimo

     

    Dronea voisi käyttää Bortracin levitykseen. Heinämyrkyn lentolevitykseen sitä ei saa käyttää. Isompiin droneihin saa aika hyviä levityslaitteita mutta ainoa ongelma on hinta. Pitäisi varmaan laittaa  vähintään 4000 eur.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Eiköhän donen parhaat mahdollisuudet ole metsän inventointi hommissa. Silloin vain voi käydä niin että done maksaa ehkä 2000€, mutta siihen inventointi laserit yms, sekä ohjelmisto saattaa olla 5000€.

    Inventoinnissa se voisi kohtuu tarkkuudella mitata puun paksuuden esim 15m korkeudessa ja tietysti puuston pituus tulisi tarkasti. Tämä edellyttäisi että alusta olisi raivattu, että laite pystyy mittaamaan oman korkeutensa. Varmaan ohjelmisto voitaisiin tehdä niin automaattiseksi, että se kävisi itsenäisesti kuvion läpi annettujen rajojen puitteissa.

    Donella on myös kääntöpuolensa. Saapa nähdä miten tiukoiksi säännökset menevät, donella kun yksityisyyden suojan loukkauksien teko tulee hiukan liian helpoksi.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    arto arto

    Dronejen eli miehittämättömien ilma-alusten lennättäjien täytyy rekisteröityä helmikuun alusta lähtien, Fintraffic kertoo tiedotteessaan.

    Samalla lennättäjien on suoritettava verkkokoe ja tutustuttava lennättämistä koskeviin oppimateriaaleihin. EU-asetukseen pohjautuvan uudistuksen tarkoituksena on varmistaa ilmailun turvallisuus.

    Nimetön

    http://www.droneinfo.fi/fi/droneinfo-etusivu

    Tuosta muutamaksi iltaa lukemista.

    Visakallo Visakallo

    Meilläpäin mökkivarkaat ovat ottaneet dronet käyttöön. Selvittävät niillä etukäteen pontentiaaliset kohteet, ja onko niiden asukkaita paikalla. Jää huomiota herättävä autolla ajelu ja kuljeskelu vähemmälle.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 27)