Keskustelut Metsänhoito Drone metsänhoidon apuna

Esillä 7 vastausta, 21 - 27 (kaikkiaan 27)
  • Drone metsänhoidon apuna

    Merkitty: 

    En keksinyt täällä keskustelua aiheesta.

    Onko palstalaisilla jo kokemusta asiasta ?

    Naapuri oli ostanut kohtuhyvän laitteen ja kieltämättä alkoi itselläkin sormet syyhytä.

  • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Tuo Visakallon kertoma ilmiö ei yllätä mitenkään. Done on laite jonka mahdollisuudet sekä hyvässä että pahassa ovat moninaiset. Kaikkia mahdollisuuksia ei ilmeisesti vielä ole edes hoksattu.

    Toivottavasti lainsäädäntö pysyy kehityksessä mukana. Parempi olisi kiristää säännöt nyt hyvinkin tiukalle, niin homma ei pääse karkaamaan käsistä. Myöhemmin kun kokemuksia on riittävästi, niin  naruja voitaisiin sitten hallitusti löysätäkkin.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    tuottoarvo

    Droneista ei ole mitään hyötyä metsäsuunnittelussa. Käytännössä ilmakuvista tuotetuista tunnuksista ei ole kovin helppoa laatia laserkeilauspohjaista avointa metsävaratietoa tarkkuudeltaan vastaavaa tietoa. Myös kuvion rajaukseen on olemassa niin hyviä kartta-aineistoja ettei drone kuvan sihtaaminen anna käytännössä mitään lisäarvoa.

    Mitä metsätuhoihin tulee, käytännössä niiden määrän ja sijainnin visuaalisessa tulkinnassa ei ole mitään mieltä. Jos tuhoja on, silloin ne pitää mitata maastossa jos haluaa edes jollain tasolla luotettavan tuloksen.

    Tyhjänpäiväinen investointi siinä mielessä, mutta kuvaamiseen ihan kiva.

    Per Ä Reikäs

    Italiainen lakko, kommentoidaan, mutta niin niin hitaasti jotta pomokin huomaa

    Puuki

    Voi dronella ainkin etsiä ja löytää paremmin kaarnakuoriaistuhoista kärsiviä puita isolta alueelta kuin summassa kävellen etsimällä.  Ne näkyy suoraan reaaliaikaisina ilmakuvassa laajalta alueelta.

    Laserkeilaus ei ole kovinkaan tarkka kuin yhden puulajin metsissä ellei ole tehty maastokeilaimella.  Maastotyön avuksi se dronekin käy eikä ilmakuvaukseen josta sitten arvotaan puustotunnuksia kuten ennen väärävärikuvista pöydän ääressä.

     

    Berza

    Ilman muuta metsätuhot pitää maastossa mitata/ hoitaa fyysisellä tuhopaikalla käynnillä.

    Toinen asia on niiden paikallistaminen ja silloin voi dronesta olla apua. Vallankin jos maastot ovat hankalat liikkua ja metsänomistaja sattuu olemaan jo huonojalkainen.

     

    Nimetön

    Drone ei kovin kätevä omien metsien tarkkailuun, huomattavasti kätevämpi kun käy itse ilmasta metsänsä tarkistamassa.

    http://www.youtube.com/watch?v=jdzBIyuasFw

    Aimo Jortikka

    Tulipa tehtyä tuo verkkokoe. Kokeilin ensin lonkalta arvaamalla , siitä ei tullut mitään. On sen verran yksityiskohtaisia kysymyksiä.Pakko oli lukea se materiaali läpi. Toisella kerralla jäi yhdestä vastauksesta kiinni. Kolmannella läpi.  Nyt saa lentää sitten 5 vuotta laillisesti.

Esillä 7 vastausta, 21 - 27 (kaikkiaan 27)