Keskustelut Tekniikka Echo moottorisahat

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 217)
 • Echo moottorisahat

  Merkitty: 

  Tuosa olen jo jonkin aikaa katsellut kyseisiä sahoja! Näyttää vähän huskin vanhemmilta 200 malleilta! Kellään kokemuksia merkistä?

 • kuusessa ollaan

  Mitä ihmettä te teette sahoillanne, jos korkit on ongelma?

  Kierrekorkit on usein helppoja avata sahan yleistyökalulla, joka on muutenkin oltava mukana. Huskun uusissa kääntölipallisissakin korkeissa paikka talttameisselille, jos on pöhlöyksissään vääntänyt liian tiukkaan. Stihlin pikakorkit toimii varmasti, kunhan ei laita piripintaan tankkia.

  Aikoo korkki, joka itsellä on auennut työskentelyn aikana, on huskun perinteinen öljykorkki. Joissakin malleissa se asettuu kiinniasennossa siten, että karsinnassa oksantynkä pystyy osumaan sen kulmaan, jolloin löystyy yllättäin.

  Jätkä

  Olenko minä väittänyt, että korkit olisivat minulle ongelma? Mielestäni en, mutta osoittakaa, jos olen väärässä.

  Tolopainen

  Jos sahassa ei ole pikalukkokorkkeja, minä en sellaista osta, osoittaa kehityksessä jälkeenjääneisyyttä. Tuskin noissa japsisahoissa on mitään hinnoitteluvirhettäkään. Kyllä markkinat yleeensä osaavat valita parhaat, eli jos saha on eniten myyty korkeasta hinnasta huolimatta, siinä on laatu ja hinta kohillaan.  En lähde metsätöihin avaimet ja viilat taskussa.

  pihkatappi pihkatappi

  Jos pikalukkokorkki on ehdoton vaatimus, löytyykö minkälaisia raivaussahoja tällä reunaehdolla?

  Tolopainen

  Ei kuulu tähän ketjuun, en ota kantaa.

  Ei kiirettä.

  Pitäs sahahommat tehä ”kouravoimien”aikaan.Jos ja kun ei enää saa kierrekorkkia auki tai kiinni niin heittää pois.

  Tolopainen

  Pikalukkokorkit on ehdoton vaatimus uudelle sahalle, jos niitä ei ole se tipahtaa ostoslistalta, samoin huono käynnistyvyys, josta testiryhmä antoi erikoismaininnan vaikuttaa ostopäätökseen.

  kuusessa ollaan

  Mikä testiryhmä?

  Jos pikalukkokorkit on vaatimus, taitaa stihli olla ainoa vaihtoehto, myös raivureissa.

  Echo/Shindaiwa sahat on hyviä perussahoja, ei mitään ihme virityksiä ja kohtuu hyvin käteen sopivia. Kestokin varmasti hyvä, ei ole likistetty viimeisiä voimia ulos.

  oksapuu

  Pikakorkki juu…

  Vanhan Tilhi MS 200:sen teräöljyn ”pikakorkki” on kyllä sysi…ka viritys. Varmasti joka käyttäjällä on jossakin vaiheessa turvahousunpuntit teräketjuöljyssä…

  Jätkä

  Täytyy olla todella avuton räpeltäjä, jos ei onnistu muilla kuin Tilhin pikakorkeilla.

  Jos metsään lähtee sahan kanssa, pitää mukana olla poltto / voiteluaineet ja ainakin viila. Einoa poikkeus tuosta on, että työ tehdään alle sadan metrin etäisyydellä varikolta.

  Hypistelijät ovat hypistelijöitä, ei siitä mihinkään pääse. Tollollakin on niin vanha Tilhi, että siihen aikaan ei sahoihin ollut nykyaikaisia pikakorkkeja? Miten hän mahtaa selviytyä sen tankkauksesta?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 217)