Keskustelut Tekniikka Echo moottorisahat

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 217)
 • Echo moottorisahat

  Merkitty: 

  Tuosa olen jo jonkin aikaa katsellut kyseisiä sahoja! Näyttää vähän huskin vanhemmilta 200 malleilta! Kellään kokemuksia merkistä?

 • Evi

  Ei ole koskaan valunut kierrekorkillisesta bensat pihalle eikä koskaan ole tarvinnut käyttää avainta kiinnitykseen, päinvastoin aina laitettava hieman löysälle jotta saa myös auki. Tilhissä olen nähnyt kun korkin lukitsija hajosi eikä korkki enää pysynyt kiinni. Senverran merkistä että kyllähän vanhat tunnetut merkit ovat sahoja ja muut leluja. Kerran kaveri kävi ostamassa pihapuiden kaatoon sahan muistaakseni tokmannilta 150€ merkkiä en muista joku wakahara se oli mutta susi! Käynnistymään se ei suostunut ollenkaan, käynnistysnarukin oli 20cm pitkä ja sitä koitti tunnin nykiä tulppaa välillä kuivaten. Piti viedä kauppaan takasi ja osti hankkialta semmoisen halvemman johnseredin, asiansa ajoi ja toimii edelleen.

  Jätkä

  Joissakin sahamalleissa (kierrekorkki) – on jopa korkin ja säiliön väli tehty täysin ilman tiivistettä. Korkki on upotettu täyttöaukon ollessa syvennyksessä. Korkin yläosassa on O-rengas, jonka rooli on pitää tankin täyttöaukko puhtaana.

  Nämä korkit on suunniteltu sellaisiksi, että ne pannaan tiukasti kiinni ja tiivistepinnat ovat puhtaat. Avaamista varten on joko Tulpan avaimen kolo, taikka ruuvitaltan paikka. Sellainen korkki on pantava kiinni ihan tosissaan.

  Öljykorkissa onkin pehmeä kumitiiviste, joten sitä ei tarvitse ihan uhkatiukalle kiertää.

  Jos sahavalinta perustuu tankin korkkeihin, kyllä on kehnot valintaperusteet.

  Kas kun ei väri ole ratkaisevin kriteeri?

  Puuki

  Toimiva huolto on hyvä peruste valita sahamerkki valtamerkkien väliltä.

  Täällä paikallinen huolto saksalaismerkillä on niin /c:stä, että ei juuri kannata sitä merkkiä ostaa. Kerran ostin uuden kevarin sieltä. Itse olisi muka pitänyt  takuuaikana ottaa yhteyttä maahantuojaan ja sopia koneen vian korjauksesta. Arvatenkin sahojen huoltopalvelu olisi samaa tasoa.

  Evi

  Tollo jos et lähde metsätöihin avaimet ja viilat mukana, niin miksi ihmeessä kannat vielä sahaa jonka ketju pitää kiristää avaimilla? Siinä jos jossakin pitää olla pikakiristys ilman avainta.

  petep

  Vai että pikakirsitys ketjulle……….

  Ei kiirettä.

  Nuita ”hampaattomien” puheita.

  Evi

  Loppupeleissä saha ku saha kunhan se vain toimii juonittelematta. Oli joskus mukamasten hyvä husku joka ei pelannut päivääkään juonittelematta. 192 pikkutilhi oli pöllimetässä luja peli, n. 700 kiintoa pelasi ku ajatus ja silläkin hyvin sahasi kun osasi voimankäytön. Kerran sillä sahasin reilu 70cm kuusenkin, piti sahata sahanmentävä kaatolovi että sai puun poikki, tyvestä ohentaa että kelpasi tukiksi.

  arto arto

  Onhan ennen sahattu pokasahalla, Harrastus hommissa käy toimivasaha. Mutta jos elanto otetaan metsästä silloin sahalla on jo merkitystä, Noista korkeista 1 on mennyt kierrekorkki, 20v käsin kiinni menee niin tiukaan aukaisussa jos ei käsin irtoa nostokoukulla napautus auki suuntaan johan aukeaa. Näin siis moottorisahassa ja saha jo jonsered.

  wanhajätkä

  Eihän sitä viatonta sahaa ole keksitty vielä….enmpi ku *itutonta huoraa. Täällä kuitenkin on tulitikottomia sissejä. Ammattimetsuriaikana minulla oli autossa aina kaksi sahaa, suht uusi ja vähän vanhempi. En ole ollut merkkiuskollinen mutta kuitenkin jonku aikaa olen pyrkinyt pitämään samaa mallia. Mistä loppuu kuoret, tyristori, kytkin mitä millonki. Yhdistelemällä samanlaisia sai hyviä varasahoja. Lienen sahannut lähes kaikki tunnetummat merkit vähintään kertaalleen loppuun….siis loppuun. Mikään niistä ei ole ylitse muiden. Kehittyneethän ne on varsinkin puuterilumessa toimivuuden osalta ilmeisesti kaikki. Kyllä sahalla pitää pystyä sahaamaan useampi tuhannen mottia ennenku sitä voi kehua tai moittia.

  Jätkä

  ”Ylitse muiden”? Hmm…   Ei ihan ylitse muiden, näin jälkeenpäin ajatellen, mutta moni sahamalli / merkki oli aikansa selkeä ykköstykki.

  Kuitenkin helpompi on nimetä muutama merkki / malli, joka on ollut alitse muiden.

  Toki se on aina kiinni käytöstä ja käyttötarpeesta kuin myös käyttäjästä. Jotkut tekevät vain polttopuita pikkurangoista, Joku veistää patsaita tai rakennushirsiä, Jollekin on tärkeää puunhoitosa, toiselle paino, kolmannelle leikkuunopeus, neljännelle se, että saha lähteen helposti käyntiin vaikka ei sitten pysy tyhjäkäynnillä, viidennelle kaikkein tärkein on se, että tankeissa on pikakorkit jne.

  oku pitää ehdottomasti sadan euron hintaa uudesta sahasta ylärajana, toisilla on käyttöomonaisuudet tärkeimmät.

  Minä olen luopunut huonosta sahasta hyvin nopeasti. Hyviä sahoja olen korjannutkin.

  Toisaalta olen ollut eturivin paikalla vertailemaan tarvitsemaani moottori – ja raivaussahaa.

  Valinnat ovat olleet helppoja, mutta esim puuterilumiongelmat on selätetty jo ainakin kolmekymmentä vuotta sitten.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 217)