Keskustelut Puukauppa Ei kuitupuu ole edes keskimäärin halpaa Virossa

Esillä 2 vastausta, 11 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Ei kuitupuu ole edes keskimäärin halpaa Virossa

  Merkitty: 

  Havukuidunkin satamahinnat ovat pompanneet Viron satamissa jo yli 90 euron. Koivu on luokassa 130 euroa kuutio.

  Kun näitä hintoja on alettu pureskella julkisisesti, on esitetty väitteitä, että pitkällä aikavälillä Balttian puu on ollut kuitenkin edullisempaa kuin Suomessa. Tämä väite ei nähdäkseni pidä paikkaansa.

  Laskin havukuidulle Maalehden (Maaleht) tilastoista vuosikeskiarvojen keskiarvon aikavälille 2008-2022 ja Canon ainakin näytti 53 euroa. Joukkoon mahtuu puukaupan suhteen niinkin erikoisia vuosia siis kuin 2009 ja 2020.

  Tuo on satamahinta, mutta hyvin erikoisessa paikassa puu pitää kasvaa, jotta kantohinta olisi jäänyt alle 33 euroa kuutio. Siis havukuidulle.

 • Apli

  Viroon ja Latviaan menee koivutukkia jalostettavaksi kun venäjän ja valkovenäjän puun tuonti loppui, omaan silmään taas on pistänyt viimeaikoina yhä kiihtyvä ns paksun kuitupuun ajo äänekosken suuntaan eli tukkia menee kiihtyvään tahtiin sellutehtaalle, kelithän metsissä alkaa olla vaikeat jos lämpö jatkuu päivisin, melko vetistä on, kesäkorjuukelpoisista leimikoista varmasti kova kysyntä..

  Puuki

  Ku- kesäharvennuksilla  kova kysyntä. Samoin koivuharvennuksilla.  Jos hinta kohtaa kysynnän lisääntymisen kanssa, niin vois tehdä kaupat harvennuksilta.   Ku-kesäharvennus ei kestä vain juuri yhtään vesisadetta hienojakoisilla mailla.

  Tuontipuun on väitettty ennenkin olevan edullisempaa kuin kotimaisen vähintään 50 % halvemman puun .

Esillä 2 vastausta, 11 - 12 (kaikkiaan 12)