Keskustelut Metsänomistus Ei tullut yhteiskuntasopimusta,tuliko epävakauden riesa?.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 66)
  • Ei tullut yhteiskuntasopimusta,tuliko epävakauden riesa?.

    Valitettavasti ei tullut sopua yhteiskuntasopimuksesta,eikä tarvitse kummoinen ennustaja olla,että huonoa tietään Suomelle.Toivottavasti joku takaportti vielä ajan mittaan löytyisi,muutoin lakot ryöpsähtävät käyntiin.Metsäteollisuuden vienti elintärkeä,joten metsänomistajana toivon ,ettei satamat rupea lakkoilulla tuhoamaan elinkeinoamme.

    Jos vienti tökkii ja luottamus Suomen metsäteollisuuden kykyyn toimittaa sovitut tuotteet aikanaan menee,on hätä käsillä,Sahat ovat jo valmiiksi tiukoilla ja tilaukset työntakana,jolloin kaivattaisiin työmarkkinoilta vakautta.Pelkään pakkolakien ajavan maamme viellä syvemmälle suohon.Onko niin ensin köyhdyttävä perinpohjin,jotta ymmärrys puolin ja toisin palaisi.

  • jees h-valta

    Koita ny Rane uskoa että nämä ovat kolmikannassa sovittuja asioita joista jokainen on saanut jotakin. Ja voin kyllä kuvitella ettei siinä palkansaajat sentään ole koskaan pöytää potista kokonaan putsanneet. Herrojen osuudesta kakusta on vain lyhyt maininta talousuutisissa ja ne yleensä ovat aika suurinumeroisia lukuja.
    Kolme suurinta metsäyhtiötäkin maksavat hertirehtööreille aika muhkeita potteja vuosittain. Vai mitä Rane?

    Rane

    Koita nyt Jesse uskoa kun Rane ja Lipponen sen sinulle sanoo:olemme olleet vuodesta 2003 saakka palkankorotuskierteessä.
    Työnantajapuoli on yrittänyt ostaa ylisuurilla korotuksilla työrauhaa ja toimintavarmuutta mutta saanut vain ne ylisuuret korotukset maksettavakseen ja 143 lakkoa/vuosi.

    metsänvartija

    Ahneen loppu oli mikä?

    jees h-valta

    Miksi Rane näet vain sen toisen puolen asiasta?
    Et vastannut näiden isojen johtajien palkkojen suhteellisuuteen mitään.
    Ei tarvitse häävikään herrannilkki olla kun nappaa yli kolminkertaisen vuositulon tavis duunariin verrattuna. Eikä tuotosta ole yhtään takeita.

    Jovain

    Duunarit ovat paljon vartioina, sopimuksen kieltämisen sijaan, heidän odotetaan nyt tekevän isänmaallisen teon. Se ei ole heiltä pois, vaan päinvastoin, kunnia heille ja se tarkoittaa kaikkia edunsaajia. Vahvana edunvalvonta organisaationa duunarit voisivat keskittyä olennaiseen, olla nostamassa kansakunta jaloilleen ja harjoittaa oman edunvalvonnan sijaan myös yleistä edunvalvontaa. Myös sitä yhteiskuntasopimus tarkoittaa. Kustannusten alentaminen tarkoittaa kaikkia ja se on edellytys hyvinvoinnille.

    Rane

    Niin Jesse,ehkä katsomme mikä on nykyisen puolueesi käsitys johtajien suurista taloudellisista eduista.
    Kun STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää luopui tehtävistään hänelle jäi ilmeisesti noin vuosi luppoaikaa 60 vuoden eläkeikään.
    STTK:n hallitus sorvasi hänelle ”projektitehtäviä” tuoksi ajaksi 14000 euron kuukausipalkalla.
    STTK:n varapuheenjohtaja Antti Rinne(nykyisin SDP:n pj) oli pyytämässä Mikkoa jatkamaan.
    ”Hänellä oli STTK:n vanhaan eläkesääntöön liittyvä eläke tulossa kuusikymppisenä.Me arvioitiin että me tarvitaan Mikon palveluksia sen loppuajan myöskin”
    ”HÄNEN TYÖTEHTÄVÄNSÄ TULEVAT OLEMAAN SEN TASOISIA ETTÄ PALKKA ON PERUSTELTU:”
    Tämä viimeinen lause kertoo siis miten SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne perustelee johtajien maallikoista ylisuurilta näyttävät edut.

    Metsuri motokuski

    Eikös sen Antti Rinteen palkka laskenut huomattavasti kun herra lähti puolueen puheenjohtajaksi ja ministeriksi aikoinaan. Onhan ne liiton johtajan pesti niin tärkeä että ministerin pesti jää kakkoseksi. Varsinkin kun nykyään tehdään useamman vuoden sopimuksia ja loppuaika nautitaan palkasta.

    MaalaisSeppo

    Yhteiskuntasopimuksella pyrittiin siihen, että kansantalouden kakku olisi saatu kasvamaan isommaksi pienentämällä yksilöiden siivun kokoa. Näin kohtuullisen kokoisia siivuja olisi riittänyt useammalle, kuin nykymeiningillä.

    Tämä ei kaikille sopinut. Tuloksena on kakun koon pieneneminen, mutta siivukoko harvenevalle jakajaporukalle säilyy ennallaan. Joillakin ehkä kasvaakin. Joka tapauksessa herrahisseihin päässeiden ja pääsevien siivukoko niin työnantaja kuin työntekijäportaissa (mm. ammattiliitot) säilyy vähintään ennallaan.

    Minulla on sellainen käsitys, että työnantaja- ja työntekijäjärjestöiden tarkoitus on nimenomaan turvata jäljelle jäävän jäsenistön edut. Mitä harvemmaksi jäsenistö saadaan, niin sitä helpomminhan homma hoituu. Eli herrahissien yläporras saa hommansa helpommin hoidettua ja pystyy paremmin keskittymään vaikka golfin peluuseen.

    Planter Planter

    Näin itsenäisyyspäivän kunniaksi selailin vanhoja tallenteitani lähipiirin sotaveteraanien muistelmista.
    Lähes 100.000 palasi arkussa. Monet olivat siellä nuoruutensa 5 vuotta. Ei tullut palkkaa, ylityökorvauksia, ei vaarallisen työn lisää, ei ollut ”pakolaistasoisia” palveluja.

    Tuttu lähes kaksimetrinen mies oli laihtunut 48 kiloiseksi, ruokaa ei ollut. Vankileirillä kaveri oli viereisellä laverilla kuollut, ilmeisesti punatautiin ja oksentanut kuolinkouristuksissa.
    Lähinnä ollut kaveri oli äkkiä puulusikalla kaapinut oksennuksen suuhunsa, kun muuta ruokaa ei ollut.

    Voitaisiinko täällä kuitenkin hieman tinkiä omista eduista,
    ettei käy niin, että edellinen sukupolvi pelasti Suomen ja tämä tuhosi?
    Näkyy olevan lentokentälläkin ruuhkaa lähtevillä ulkomaan lomalennoilla, eikä heillä ole puulusikkaa kädessä.

    Rane

    AKT näyttää taas mallia.
    Rahjan sataman ammattiosaston luottamusmies Voitto Ketola oli MTV:n uutisissa kritisoinut yhteiskuntasopimuksen kaatumista ja ollut pahoillaan matalapalkkaisten hoitajien puolesta.
    AKT:n Arto Sorvali oli soittanut Ketolalle ja ilmittanut potkuista luottamusmiehen tehtävästä ja AKT:stä.
    Nyt Sorvali olikin väittänyt MTV:lle ettei mitään potkuja olekaan annettu.
    Ketola on ihmeissään,puhelussa oli kuulema tullut selväksi ettei hän ole enää AKT:n jäsen.
    Kiusaavatko AKT:n pikkunapoleonit kaikkea mikä liikkuu?

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 66)