Keskustelut Luonto Elämme aikaa jolloin uutiset ja aprillipilat sekoittuvat

 • Tämä aihe sisältää 66 vastausta, 19 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten Avatarjees h-valta toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 66)
 • Elämme aikaa jolloin uutiset ja aprillipilat sekoittuvat

  Kerran viikossa ilmestyvä täkäläinen paikallislehti kertoi 4-tien 12 km pituisen osuuden alkavasta remontista. Siinä Elyn luontoasiantuntija kertoi, kuinka projektin maansiirtotyöt ajoitetaan naakka- ja valkoposkihanhiparvien liikkeiden mukaan, ja kuika tien varrella olevat peltoalueet varataan linnuille turvallisiksi suoja-alueiksi kaksi vuotta kestävän, melua ja muuta häiriötä tuottavan remontin ajaksi. Juttu meni ensilukemalta täydestä, kunnes Elyn henkilön hauskalta kuulostava nimi alkoi hieman soittaa kelloja. Lopulta tajusimme, että kysymyksessä olikin vain päivää ennen julkaistu aprillijuttu. Viime aikojen metsiä ja muita luontoon liittyviä aiheita käsittelevät uutiset ovat olleet sen kaltaisia, kuin eläisimme koko ajan vain suurta aprillipilaa.

 • Metsäkupsa Metsäkupsa

  Viestiketjun nimi hyvin osuva. Itse aamulla ajattelin tätäkin palstaa, mitäköhän täällä kirjoitetaan, kun jo ennen aprillipäivää ympärivuoden päivään sopivaa tekstiä on piisannut riittävästi. Sama pätee nykyisin lähes kaikkea informaatiota, usein uutinen tehty omia tarkoitusperiä tukemaan. Metsäkin vain hupenevaa hiilinielua ja monimuotoisuuden tuhoamista,jos uutisia uskoo.

  A.Jalkanen A.Jalkanen
  Kurki

  Nuo linkin 10 väitettä voisivat olla aprillipilaa, joille kannattaa kyllä nauraa, sillä tämän nykyisen hallituksen ”maailman kunnianhimoisin ilmastopolitiikka” perustuu juuri näille väitteille.

  Visakallo Visakallo

  Tuo ”maailman kunnianhimoisin ilmastopolitiikka” on vähän samantapainen hokema kuin 80-luvun ”Suomi on Pohjolan Japani”. 90-luvun puolella oltiinkin sitten Pohjolan Balkan. Katsotaan nyt, mihin tällä kertaa päädytään.

  Rane

  Ruotsin hiihtomaajoukkueen huoltoryhmä on vaihtanut alaa?

  Charlotte Kalla repäisi aprillipäivän kunniaksi (iltalehti.fi)

  Tolopainen

  Ihmiset ovat aina uskoneet mieluummin tarinoihin kuin tieteeseen. Totuus on ollut liian karu. Vasta nykyaikana on saavutettu sellainen elämisen taso, josta aiemmin on voitu vain uneksia. Auto käynnistyy startista siihen ei loitsuja tarvita eikä yhteyteen maapallon toiselle puolelle. Nykyisin tiedetään sääkin tarkasti viikko eteenpäin tieteen ansiosta.

  Ihmisen luomistakaan ei ole tapahtunut missään vaiheessa, evoluutio tuottaa yhä monimutkaisempia yhdisteitä. Maapallon synnystä on jo 4mrd vuotta. Systeemi on jo kehityksen loppupuolella, miljoonia lajeja on syntynyt ja kuollut. Ihminen kehittyi, kun siihen oli edellytykset ei yhtään ennemmin tai myöhemmin. Sukupuu tiedetään ja DNA on selvitetty, yhtään ihmistä ei ole syntynyt neitseestä, se on geneettinen mahdottomuus. Eikä kuollut eliö enää synny uudestaan, vain alkuaineet ovat ikuisia.

  Rane

  ”Auto käynnistyy startista siihen ei loitsuja tarvita”

  Konekauppa Pellervon käyttäjäkurssilla kouluttaja kertoi väittämänsä mukaan todenperäisen tarinan.Traktorisavotoillahan oli pakkasaamuina käytössä kaikki konstit traktorien käyntiinsaamiseksi.Yhdellä savotalla oli ollut mies joka käynnisti muidenkin traktoreita rukoilemalla.Hän meni moottorin viereen ja risti kätensä siinä konepellin päällä.Hetken hartauden päästä moottori lähti käyntiin.

  Lopulta paljastui että hänellä oli kämmenten välissä pumpuli/trasselitukko johon oli imeytetty eetteriä tms käynnistysainetta jota hän sitten puristeli ilmanottoon.

  Rane

  Evoluutiokin sisältää hiukan hataria oletuksia.Esim että kala on mutatoitunut ja noussut maalle ja pystynyt hengittämään.Tämähän on tietysti ihan mahdollista.Mutta jotta asia olisi edistynyt se olisi vaatinut että sama mutaatio olisi tapahtunut myös useammalle kalayksilölle samaan aikaan ja ne olisivat nousseet maalle (pois luontaisesta ympäristöstään vedestä) ja alkaneet lisääntymään.Vaikuttaisi olevan kyseessä melkein yhtä todennäköinen sattuma kuin se että Suomen harvinaisin heinäkasvi löytyy juuri Paltamoon kaavaillun sellutehtaan tontilta.

  Tolopainen

  On olemassa keuhkoilla hengittäviä kaloja. Elämää on ollut merissä paljon ennen kuin maalla. Elämä on syntynyt vain kerran kaikki eläinlajit  ovat sukua keskenään. Tietenkin on ihmiselle hiukan alentavaa tunnustaa polveutuvansa simpanssista. Se olisi ollut hiukan huono teksti uskontunnustukseen. Syntyi evoluution kautta simpanssista. Mieluummin neitsyt Mariasta.

  Kurki

  Kala voi myös kiivetä puuhun.

  Linkki: https://www.villimaailma.victoriamedia.info/?p=620

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 66)