Keskustelut Metsänhoito "Ensi lauantaina hirvikoirat mittelevät paremmuudesta MTK-haukuissa"

Esillä 5 vastausta, 21 - 25 (kaikkiaan 25)
  • "Ensi lauantaina hirvikoirat mittelevät paremmuudesta MTK-haukuissa"

    Otsikko kertoo aika paljon MTK:n sorkkaeläinpolitiikasta. Eiköhän tyhminkin eroa jo Mhy:stä.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Hyvät ovat Gla perustelut.

    Puuki

    Puun kasvatus ja hakkuusäästöt on erilaisia eripuolilla maata. Lapissa hakkuusäästöt on olleet n. 50 %  kestävästä hakkuumäärästä, kainuussa 40 % jne.  Etelämpänä on erilainen tilanne. Suurin osa uusista suunnitelmista  on pohjoisessa. Tod.näk. kaikki niistä ei toteudu.  Rästihakkuiden ja taimikonhoitojen tekeminenkin  lisäisi käyttöpuun määrää riittävästi ilman sen kummempia toimia. Ellei sitten elukat syö pilalle niitä taimikoita.

    Gla Gla

    Maailman väkiluku kasvaa edelleen huikeaa vauhtia. Se tarkoittaa sitä, että raaka-aineiden tarve kasvaa. Fossiilisten raaka-aineiden käyttöä ei pitäisi lisätä, vaan vähentää. Tuo yhtälö tarkoittaa sitä, että puuta ei tuoteta kuin murto-osa siitä, mihin on tarve.

    Nyt kannattaa katsoa hiukan kauemmas tulevaisuuteen ja metsätalouden harjoittajalla siihen pitäisi olla edellytykset. Jokaisen raivuun tai harvennuksen yhteydessähän pitää katsoa edes 10-30 vuotta eteenpäin. Jostain syystä kuitenkin meillä muotivirtauksia tulee ja menee. Ilmastoasiatkin ovat olleet tiedossa vuosikymmenien ajan. Mutta vasta vuosi tai pari sitten maailma heräsi, kun IPCC julkaisi tarpeeksi raflaavan raportin. Kvartaalitalouden ekonomitko tätä yhteiskuntaa ohjaa vai mistä on kyse?

    jees h-valta

    Se väkiluku kasvaa eniten tuolla kaikkein köyhimmissä afrikan maissa joten meille se ei paljon vaikuta puun tarpeissa ainakaan. Paitsi jos kehitysapua lisätään muutamalla lisäsatamiljoonalla niin voihan sinne jokusen puuceen sitten lähettää. Paskapaperirullankin voi yhden pakettiin mukaan laittaa. Ja käyttöohjeen.

    Gla Gla

    Laitetaas mittakaavat kohdilleen.

    Kauppalehti 27.10.2018:

    OECD:n tuoreen raaka-aineraportin mukaan raaka-aineiden kulutus lähes kaksinkertaistuu vuoteen 2060 mennessä. Kun raaka-aineita nykyisin kuluu noin 90 gigatonnia vuodessa, vuonna 2060 niitä kuluu jopa 167 gigatonnia vuodessa. Eniten raaka-aineiden kulutus kasvaa Lähi-idässä ja Afrikassa.
    Raaka-aineiden käytön lisääntyminen johtuu väestön kasvusta ja elintason noususta. OECD uskoo väestön kasvavan kymmeneen miljardiin vuoteen 2060 mennessä. Keskimääräinen tulo per asukas nousee samalla 40 000 dollariin vuodessa. Maailman bruttokansantuote lähes nelinkertaistuu.
    Raaka-aineiden käyttö kasvaa, vaikka maailmantalous on siirtymässä teollisesta tuotannosta palveluihin ja teollisuustuotanto tehostuu koko ajan. Kiinassa ja muissa kehittyvissä talouksissa raaka-aineiden kulutusvauhti ajan oloon myös laantuu hieman.

Esillä 5 vastausta, 21 - 25 (kaikkiaan 25)