Keskustelut Metsänhoito Erkki Lähde

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 847)
 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Aika on jo ajanut hieman tämän kritiikin ohi, kun nykyisin kaikki on sallittua. Antaa kaikkien kukkien kukkia vaan, tämä on turhaa vastakkainasettelua. Luonto tekee sekä aukkoa maanmuokkauksineen (tuulenkaato paljastaa kivennäismaan) että ala- ja yläharvennuksia.

  Tolopainen

  Harjavallassa puu katkaistaan heti, kun siitä tulee propsi, muualla odotetaan vähän pidempään. Näin se menee eikä Lähteeltä kysytä mitään.

  hemputtaja

  Pahasti on tosiaan mennyt pieleen kun 1970 -luvun metsien n. 1 500 milj. m3 on karsunut 2 500 milj. m3:ksi. Liekö osansa Lähteen muokkaustutkimuksilla.

  Vuosikymmeniä sitten lopetin Suomen Kuvalehden tilauksen kun sen metsämielipiteet menivät ihan sekuliksi. Erityisen innokkaasti oli mukana ”Suurina Metsätuhon” vuosina. Näkyy linja jatkuvan.

  hemputtaja

  Jatkanpa vielä.

  V. 1985 herra professori oli jo viisastunut ja ryhtyi tuhon profeetaksi. Esim. Helsingin Sanomat 5.5.1985. Prof Erkki Lähde: Metsä tuhoutuu, miten käy ihmisen.

  Kuten tiedämme tuhoutunut on metsä.

  Kalle Kehveli

  Kieltämättä Lähteen kirjoitelmat puuntuotannon kannalta ovat täysin valheellisia.

  Kurki

  Metsä tuhoutuu, miten käy ihmisen.

  Metsä ei tuhoutunut, mutta ihminen tuhoutui.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tutustuin professori Lähteeseen noin 35 vuotta sitten metsänhoitotieteen opiskelijana. Sanoma on ollut kutakuinkin sama koko tämän ajan eli ”linja pitää”. Ilmeisesti hänen suhtautuminen avohakkuisiin oli muuttunut kielteiseksi 1970-luvun vaihtuessa 1980-luvuksi? Lapin auraukset saivat tuolloin kovaa kritiikkiä samoin vesakoiden lentoruiskutus. Ehkä jatkuva kasvatus kehitettiin näille vastapainoksi. Noista ajoista ollaan kuitenkin jo viisastuttu: kemikaaleista, voimakkaista maanmuokkauksista ja uusia ojituksista on lähes täysin luovuttu.

  Suomen kuvalehden juttu on harmittavasti maksumuurin takana.

  Puuki

  Erkkikään ei ehkä usko mutta ei Lähde omaksumaltaan linjalta mihinkään muuhun suuntaan : metsänhoito on ollut väärän suuntaista tähän päivään asti.  Jatkuvaakasvatusta sen olla pitää ja vaikka ei ihan kaikki menisikään luonnossa kuin paperilla suunnitelmissa niin kun oikein pinnistää mielikuvitusta niin kyllä se siitä.

  MaalaisSeppo

  Suomen Kuvalehden linja puutteellisin factan tarkistukseen on siinä määrin alkanut närästämään, että lopetin tilauksen 5 min sitten. 40 v tilausta riitti. Kuraa metsäalan niskaan tulee kiihtyvään tahtiin.

  Kun metsäasioissa asiantuntijoina on Lähde tai Kaurismäki, pitää hälytyskellon soida ja kovaa.

  Timppa

  Siis kuinka paljon Suomen metsissä olisikaan puuta ja kuinka paljon menemmän ne nykyään kasvaisivat, jos niitä olisi hoidettu Lähteen viitoittamalla tavalla.

  Typerät ammattilaiset ja laumassa sopulien lailla kulkevat metsänomistajat ovat totaalisesti pilanneet Suomen metsät.  Senhän huomaa kuka tahansa, joka liikkuu Suomen teillä tai ajelee suurilla järvilläme.

  Kulttuuriväki ymmärtää metsien hoidosta.  Siispä uudet kelpoisuusvaatimukset alan opettajille.  Ylivoimainen meriitti on elokuvaohjaajan ammattitaito.  Jos hakija on ns metsäalan ammattilainen, niin on kolmasti kiellettävä jaksollinen kasvatus ja ostettava Arvometsän osakkeita päästäkseen edes ehdolle.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 847)