Keskustelut Metsänhoito Erkki Lähde

Esillä 7 vastausta, 841 - 847 (kaikkiaan 847)
  • Metsäkupsa Metsäkupsa

    Täällä on loppuvuodesta hakkuut huipussaan,mihinköhän rahojen kanssa ,no pukinkonttiin.

    Jovain

    Jos teen pystykauppaa markkinahinnalla ja maksan korjuun laskulla, eihän se tarkoita toiskertaan vähennysoikeutta verosta tai että loppukäyttäjä maksaa korjuun tai että verottaja maksaa puunmyyjälle rahaa, niin kuin tuossa edellä väitetään. Näitä palstoja seurataan herkällä korvalla, joten ei pidä ihan mitä vaan väittää.

    Kysymys on aivan muusta, kuin teidän kytkykaupastanne, jota pystykauppa valitettavasti on. En ole rajoittamassa metsänomistajien toiminta edellytyksiä, päinvastoin. Suoralla puukaupalla ja korjuun hinnoittelulla voidaan metsänomistajien toiminta edellytyksiä parantaa.

    mehtäukko

    … ”nyt on joulun raikkahin aika…” 🎼

    Timppa

    Jospa kaivaisi vanhan ja kalutun aiheen uudelleen esiin.

    Kuten tiedetään, niin metsien kasvu alkoi lisääntyä n. 1950.  Siihen ei tietenkään mikään jaksollinen kasvutus voinut vaikuttaa.  Sehän yleistyi vasta myöhemmin ja merkittävät kasvunlisäykset tapahtuvat siinä vasta n 15-vuotiaissa metsissä.  Eikä myöskään ojitukset vaikuttaneet nopeasti.

    Ainoa loogillinen selitys(johon minulla ei tietenkään ole mitään faktaa)  on mielestäni se, että jo silloin 1950 lähtien harvennuksissa siirryttiin alaharvennuksiin.  Poistettiin siis huonommin kasvavat puut ja jätettiin parhaat puut kasvamaan.  Tämä ”rodunjalostus” tuotti nopeampaa tulosta kuin hitaasti metsien uudistuksen kautta edennyt kasvunlisäys.

    Meidän metsien kohdalla  yläharvennus ei ole meillä  käytössä.  Joissakin varttuneissa männiköissä harvennuksessa jätetään lisävaltapuut, koska muuten pohjapinta-ala pienenisi liikaa.

    Metsuri motokuski

    Eikös tätä ole jo aika paljon jauhettu.

    Kurki

    Juuri näin kuin Timppa sanoo. Siirtymällä alaharvennukseen kasvu pomppa heti, saavathan suurimmat ja parhaat puut tilaa kasvaa verrattuna siihen, että harsinnassa aina pienimmät ja hunoimmat jäävät kasvamaan. Ojituksesta sanoisin, että vaikutus näkyy kyllä 3..4 vuoden päästä ja sekin on lisännyt kasvua.

    hemputtaja

    Tämä ketju alkaa osoitteella Suomen Kuvalehteen ja lainauksella sieltä ”kaikki on tehty väärin aina 1850 luvulta asti Suomen metsissä Lähteen mukaan”. Täytyy varalta tarkentaa, että lausuma on prof. Erkki Lähteen. Kyseinen lehti on asiantuntematon, mutta tunnettu metsäalan moittija.

    Tänään tuli ilmaisjakeluna Maaseudun Tulevaisuus (20.5.2020) ja siellä oli kiitos tri Erkki Lähteelle (ei siis prof Erkki Lähteelle). Kiitos näkyy löytyvän myös lehden nettiversiosta osoitteesta: ”https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/puheenaiheet/mielipide/artikkeli-1.1097007”.

    Kirjoittaja on metsäalan ihminen ja täytyy sanoa, että tri Erkki Lähde on kiitoksen ansainnut.

Esillä 7 vastausta, 841 - 847 (kaikkiaan 847)