Keskustelut Metsänhoito FSC-standardin uudistaminen

Esillä 10 vastausta, 331 - 340 (kaikkiaan 360)
 • Rane

  Tämä Mix-puu on parempi bisnes yhtiöille kuin varsinainen FSC-puu.Siitä ei tarvitse maksaa FSC-lisää metsänomistajille mutta tuotteista saa saman hinnan(?) markkinoilta.Lisäksi sille puulle ei tule sertifiointikustannuksia,auditointi yms.Pelkkää voittoo kuten Kaija K laulaa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Greenpeacen ohella metsien luontokohteiden kartoittamisesta on kiinnostunut Koneen Säätiö. Säätiön apurahalla rahoitetaan korkean luontoarvon omaavien HCV-kohteiden kartoitusta.

  Paulomäen (Greenpeacen maajohtaja) mukaan kartoittajat tekevät yhteistyötä Greenpeacen ja useiden järjestöjen kanssa. Säätiön apuraha on myönnetty Aallokas Oy:lle, joka on luontoselvityksiä ja ympäristösuunnittelua tekevä konsulttiyhtiö. Kartoitus koskee valtaosin valtion metsiä, mutta muitakin alueita on mukana.

  HCV-alueista julkaistaan karttamateriaalia ympäristöjärjestöjen ylläpitämällä metsakartat.fi-sivustolla.

  http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.1330465

  Visakallo Visakallo

  Koneen Säätiö on Koneen viherpesukone.

  Metsuri motokuski

  Nämä hcv kohteet ovat korkean suojelun kohteita. Minusta on hyvä että niitä kartoitetaan jonkun yrityksen rahoilla. Ne hcv kohteet joihinka olen törmännyt niin eivät ole sopineetkaan metsänkasvatukseen. Talousmetsiin hcv kohteita ei ole järkevä perustaa kun siellä ei ole mitään suojeltavaa. Yleensä kohteet ovat olleet puuttomia neuvoja joita on syytäkin säästää.

  Panu Panu

  No tässä Värriön tapauksessahan tuli esiin, että 10m3 kuollutta (vai laho?) puuta hehtaarilla tarkoittaa HCV-statusta. Tuo määrähän tarkoittaa, että puu on kasvanut hyvin. Kuolleista raipan kokoisista puista on vaikea saada 10m3 kasaan.

  Metsuri motokuski

  Ei ainakaan täällä keskisessä Suomessa 10 mottia lahopuuta yhdessä paikassa fsc-leimikossa tee kuin lahopuuesiintymän sille kohtaa.  Hehtaarilla sitä voi olla enemmänkin. Mitään hcv kohdetta siitä ei tule.  Tuossa lahopuumäärässä on vielä muitakin kriteeteitä oltava kuin määrä. Uskon että väriössä oli muutakin suojeltavaa kuin pelkkä 10 mottia lahopuuta.

  Panu Panu

  Yksi hehtaari ei riitä, HCV:t on aina laajoja alueita.

  Rane

  ”Ei ainakaan täällä keskisessä Suomessa 10 mottia lahopuuta yhdessä paikassa fsc-leimikossa tee kuin lahopuuesiintymän sille kohtaa. ”

  HCV-alueet ovat ongelma vain FSC-sertifioimattomissa metsissä koska ne ovat siellä odottamatta ja tilaamatta.FSC:tä on muutenkin niin vähän (reilu 10% sertifioidusta alasta) että HCV:t ovat väkisellä muiden metsissä.

  reservuaari-indeksi

  Narrasitko tässä kohtaa ¿

  Metsuri motokuski

  Eihän ne hcv :t varmaan kaikki ole fsc metsissä. Mutta niin kuin tuolla aiemmin kirjoitin niin talousmetsiin niitä ei perusteta. Hcv:llä on aina suojellullinen tarkoitus ja yleensä ne ovat metsätaloudellisesti merkityksettömiä alueita. Hcv alueet saattaa olla piirretty hyvinkin laajalla pensselillä mutta jos alueen sisälle ei suojeltavaa sisälly niin ei se myöskään hcv alue ole.

Esillä 10 vastausta, 331 - 340 (kaikkiaan 360)