Keskustelut Metsänhoito FSC-standardin uudistaminen

Viewing 10 replies - 521 through 530 (of 546 total)
 • Visakallo

  Voisiko Haba kertoa ihan konkreettisia esimerkkejä, miten MTK on ollut ajamassa metsänkasvattajien taloutta alas? Itse en ole sellaista vielä huomannut. Maanviljelijä olen ollut viimeksi 32 vuotta sitten.

  Haba

  Taloutesi toimiikin tulonsiirroilla kaupungista.

  Puuki

  Metsälain mukaan pitää liiat tuulenkaadot kerätä pois , jos niitä  on mäntyjä yli 20 mottia/ha tai kuusta yli 10 mottia/ha.   Liian suuret lahopuuaihiomäärät lisää hyönteistuhoriskiä siksi myös aavistushakkuut , tai miksi niitä halutaan kutsua, voi tehdä myös siten, että liiat kaatuneet puut kerätään pois pakkosuojeluun ehdolla olevalta alueelta; se on sitä metsän hyvää hoitoa.

  Säästöpuumäärä 20 kpl /ha (yli 20 cm lpm:n puita) lisää suojellun metsän määrää melko paljon.  Se olisi esim. 200 m³/ha metsikössä jo n. 5 % puustosta korjuuhetkellä.  Kuten toisessa ketjussa oli puhetta kestävän hakkuumäärän yhteydessä, suojeltujen metsien  määrään pitää lisätä metsänhakkuurajoitusten ohjeistuksen aiheuttama suojelu, esim. säästöpuuryhmät ja vesistöjen  suojavyöhykkeet.   (Ja ne on otettu huomioon kestävän hakkuumäärän määrittelyissä). Lisäksi on monen mo:n harrastama omatoiminen lisäsuojelu joka ei näy missään tilastoissa.

  A.Jalkanen

  Miten tuon saisi menemään perille EU:n komissioon, että jos vaan koko ajan lisätään suojelualueiden ja muiden monimuotoisuustoimien määrää, pidennetään kiertoaikaa ja vähennetään harvennuksia, jossain vaiheessa hiilinielu on kokonaan syöty. Nyt on vallalla semmoinen kuvitelma, että hiilinielu säilyy, vaikka hakkuumääriä alennetaan tai pidetään ennallaan jotta monimuotoisuustoimille jää tilaa. Säilyy toki jonkin aikaa, mutta pitkällä aikavälillä ei.

  Komission kannattaisi mieluummin keskittyä EU-alueen hiilinielujen kasvattamiseen eikä Suomen hiilinielujen syömiseen.

  Visakallo

  Haba: ”Taloutesi toimiikin tulonsiirroilla kaupungista.”

  Kerropa Haba meille, mitä tulonsiirtoja saan kaupungista?

  hatelo

  Taitaa pikemminkin Visan ja muiden maaseudun aktiivisten puuntuottajien suunnalta kulkea kansantalouden kassavirta ihan toiseen suuntaan ja valtion pohjattomaan kassaan. Puukauppatuloistakin suuressa kuvassa leijonanosa valuu kasvukeskuksiin. Pääomatuloista ja metsäteollisuuden yhteisöveroista puhumattakaan.

  Haba

  EDIT

  Metsuri motokuski

  Haba: vähenevien verotuloihin että saadaan yhteiskunnan rattaat pidettyä pyörimässä. Se on totta että verotulojen kompensaatio oli joillakin kunnilla kohtuuttoman suuri mutta kun tiedetään kuinka hankalaa on ennustaminen niin verotulojen lasku oli vaikea määrittää. Nyt tiedetään jo paljon enemmän kun päästään puhumaan menneisyydestä.

  Visakallo

  Haba: ”Miksi visvakolo ja muut kepulit eivät elätä toisiaan itse.”

  Eikö se olekaan itsensä elättämistä, että maksan niin paljon veroja ja eläkemaksuja, etten ehdi ja pysty kaikkia niitä rahoja itselleni tulouttamaan? Minkälainen tilanne Haballa on siinä suhteessa?

  Visakallo

  Olisiko täällä parilla nimimerkillä hieman samantapaista ongelmaa kuin tällä amerikkalaisella työnhakijalla:

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/38501a08-efba-4251-8ef6-34503496271e

Viewing 10 replies - 521 through 530 (of 546 total)