Keskustelut Puukauppa Hakkuu naapurin puolelta

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 191)
  • Hakkuu naapurin puolelta

    Hakkuu ulottui  MHYn toimesta väärin rajatun leimikon takia naapurin puolelle. Kauppa tehtiin MHY,n valtakirjakaupalla. Asia selvisi vasta vuosien kuluttua. Millä perusteella naapurille korvataan puut? Korvauksen suorittanee myyjä vaikka kauppa tehtiin MHY.n valtakirjalla. Pitääkö korvaukseen sisältää myös korko kuluneelta ajalta, ja jos pitää, niin mitä korkokantaa käytetään? Inlaatioprosenttiako?

    Nimimerkki neuvoista kiitollinen.

     

  • Portimo

    Metsäliitto hakkasi minun puolelta ja korvasi menetyksen vahingonkorvauksena. Minusta vahingon pitäisi mennä metsänhoitoyhdistyksen piikkiin.

    isaskar keturi

    Kyllä korvausvastuu on puun korjaajalla eli virheen tekijällä. Harvoin näistä riitaa saa, kun kerran puut on viety ja yleensä summat melko pieniä. Yhteyttä korjaajaan ja kohtuullinen korvaus kantojen perusteella.

    oksapuu

    Vastaava omakohtainen kokemus, naapurin hakkuu lipsahti pari ajouraa omalle puolelle…

    Selvittelyä tuo vaatii: Lasketaan/mitataan kannot, tehdään pöytäkirja, katsotaan keskipituus ja otetaan taulukoista mottimäärä. Aiheutettu vahinko korvataan.

    Itsellä Mhy ja naapuri maksoi vahingon puoliksi.

    mehtäukko

    Kyllähän aloituksen tapauksessa myhistys maksaa viulut. Ja ” vuosien kuluttua” siihen kuuluisi menetty kasvu tähän päivään. Kannot kertovat puuston määrän.

    Mettämakuri

    Kyllä ne rajalinjat kuuluu  pitää auki metsänomistajalla.

    mehtäukko

    Rajalinja löytyy kepsistä, ja sen käytön puutteet ja tulkinnat ovat käyttäjän vastuulla. Valtakirjakauppa.

    Marjametsä

    Omalle kohdalla MHY -kaupantekijä, ostaja saha x. Selvitin MHY kautta kuka ostaja, tapauksen huomasin neljä vuotta hakkuun jälkeen. Korvaus laskettiin ihan pinta-alapohjaisesti, paljonko oli lähtenyt puuta/ha ja sen mukaan. Ei lähdetty kantoja laskemaan. Mutta sehän on siitä kiinni miten asia sovitaan.

    Olen pitänyt sellaisen linjan, etten lähde hakemaan moninkertaisia vahingonkorvauksia. Rajalinjat on monesti mitä on ja vahinkoja sattuu. Ja koskaan ei tiedä milloin virhe sattuu itselle. Ja tässäkin tapauksessa alan ollessa puuton, siinä kohtaa vasta todettiin että ojakin väärässä paikassa.

    Gepseistä, riippuen paikasta, heittoa saataa olla jopa 10 metriä. Maanmittaulaitoksen ammattitason gepsit asia erikseen.

    oksapuu

    Suomen oikeuskäytännön mukaan aiheutettu vahinko korvataan. Tahallinen teko onkin sitten vähän eri juttu, silloin puhutaan tupla ym. korvauksista…

    Leimikon ostajan on helppo vedota siihen että osti valmiiksi nauhoitetun leimikon ja  hakkuu tehtiin nauhoituksen mukaan…

    Taitaa Mhy:llä olla vastuuvakuutus tälläisten tilanteiden varalta tai ainakin pitäisi olla…

    mehtäukko

    Moninkertaisissa vahingonkorvauksissa ei todellakaan ole järkeä. Kohtuullisuus ennen kaikkea. Myhistyksen ”tasoiselle” ei kyllä kärsi isoja kupruja. Siinä käryää uskottavuus kun ollaan ns. tasapuolisia.

    Metsänmies

    Olin -80-90 muutaman kerran tilanteissa joissa hakkuut olivat menneet tilanrajan yli. Tuohon aikaan ainakin meillä päin leimikot rajasi yksistään MHY. Kaikissa noissa tilanteissa lemikot olivat rajattu kirvesleimoin, viiluissa vielä Y-merkit. Hakkuut oli tehty noita MHY-linjauksia myöten. Ainakin tuhon aikaan ratkaisu oli yksiselitteinen. Vastuun kantaa aina hakkuuoikeuden omistaja, olkoompa linjauksen tehnyt kuka tahansa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 191)