Keskustelut Metsänhoito Hakkuu sopii myös liito..

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Hakkuu sopii myös liito..

  Merkitty: 

  Hakkuu sopii myös liito-oravametsiin,  tositapaus, asiantuntijat suunnitteli, esimerkiksi metsäkeskuksesta.  Keski osa pesäpuineen hakattiin reviiristä, jäljelle jäi haapoja reviirin reuna alueille.  Entinen liito oravan reviiri, ehkä joskus tulee, palaa, tiijjä häntä. Mutta eihän tätä olisi saanut kertoa.  Luontokartoittaja kertoi, lomalla ollessaan kun törmättiin sattumalta.  Tämä kohde oli sellainen jota milenkiinnosta hän seurasi eikä ollut millään muotoa hänen työmaallaan.  Yhtä asisaa ihmettelen, motokuskit eivät näe tai tunnista liito-oravia.

 • Petkeles

  Liiturit tosiaan levittäytyvät jos niitä ei pysäytetä. Vähän samaan tapaan taannoin puuntuottaja oli huolissaan soistumisen leviämisestä. Kiviaidan päällyskin oli rahkasammalissa, olkoonkin että tarkemmin tutkittaessa saattoi olla seinäsammalta. Ehkä huolta kultivoi halu käyttää ongelmanratkaisutyökalua. Liiturilla se on moto ja soistumalla ojakauha.

  Visakallo

  Olinkos minä Petkeles tosiaan huolissani soistumisesta? Enkös minä ollutkaan positiivisella mielellä sammalen hiilensidonnasta? Siinä hommassa rahka- ja seinä-etuliitteellä ei liene kovin suurta väliä, – vai mitä?

  Visakallo

  Näinhän se on, että toiset meistä käyttävät työuransa ongelmien ratkaisuun, eikä niiden luomiseen. Kumpaan ryhmään sinä kuulut Petkeles?

  Rane

  ”Liiturit tosiaan levittäytyvät jos niitä ei pysäytetä.”

  Juuri näin Petkeles.Jaksollinen metsänkasvatus näyttää sopivan liitureille.

  Siinä olet väärässä että liitureita tarvitsisi ”pysäyttää”.Luontoväen on vain hyväksyttävä todellisuus.Liito-oravia on joka puolella eivätkä ne ole missään määrin uhanalaisia.Toki on mahdollista että luonnonsuojelun kannalta laji joka estää hakkuita ja rakentamista ja jota esiintyy runsaasti on niin hyödyllinen saavutettu etu että siitä ei haluta luopua.

  Arnold Layne

  Valtio rahapulassaan hakkaa hyvässä kasvuiässä olevia metsiä joista on hyvää vauhtia kehkeytymässä erinomaisia teeri- ja metsoalueita. No eipä kehity ja ne vähäisetkin teeret ja metsot häviää muualle. Metsot ja teeret eivät ole vielä tarpeeksi uhanalaisia, vaan niille pitää käydä kuten riekolle.

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)