Keskustelut Metsänomistus Hakkuun hinta noin 3 euroa/kuutio

Esillä 6 vastausta, 91 - 96 (kaikkiaan 96)
 • Hakkuun hinta noin 3 euroa/kuutio

  Merkitty: 

  Esitän tässä vähän provokatiivisesti karkean laskelman motohakkuun hinnasta.
  Hakkuukoneen hinta 300000 euroa ja se kuoletetaan kuudessa vuodessa täysin, Ei siis jäännösarvoa, Korot ja kuoletukset tekevät tällöin noin 60000 euroa vuodessa.
  Kone viedään metsänlaitaan hakkaamaan päätehakkuuta varovaisesti edes 60000 kuutiota vuodessa. Tällöin pääomakustannus on noin yksi euro/kuutio.
  Erilaisissa laskelmissa polttoaine kulutukseksi on saatu päätehakkuulla noin 0,7 euroa/kuutio. Jos tähän osaan lisätään huollot ja muut käyttökustannukset, ollaan ehkä noin 0.8-0,9 euroa/kuutio.
  Kuskin osuus jää myös noin 1 euro/kuutio.
  1+1+1=3.
  Eli päätehakkuuta pitäisi pystyä ainakin omakustanteisesti tekemään jopa 3 euroa/hakattu kuutio.

 • suorittava porras suorittava porras

  En erityisesti syytellyt ketään. Totesin vain ,että tänä päivänä koneen käyttöalue tulee olla aika leveä,että se pystyy suoriutumaan kaikista yhdellä tilalla vastaan tulevista kohteista. Erikseen koneita tuskin tuodaan tilalle hehtaarin enskaa tai puolen hehtaarin aukkoa varten. Molemmat saatetaan tehdä yhdessä ,mutta ei kumpaakaan erikseen.

  Jätkä

  Kannattaisi ehkä huomioida sellainen pikkuruinen sivuseikka, että samalla koneella ajaneiden kahden eri kuskin tuotoksissa oli 30 %:n ero. Ja metsä oli samanlaista…

  Tuollaisissa vertailuissa tulos ei ole sen arvoinen kuin mille paperille se on tulostettu.

  sikari

  Suorittavallle. Totta varmaan. Jos kauppa kävisi ilman, että sinne 1. harvennuksen kylkeen ei tarvitse liittää esim. päätehakkuuta niin ongelmaahan ei olisi. Tähän on mielestäni yksi lääke yli muiden. Tilakokoa ja kuvio kokoja on saatava isonnettua.

  suorittava porras suorittava porras

  Koneen käyttövarmuus  ja käyttöastekin merkitsevät jotakin. Pienemmät laitteet ovat valitettavasti useammin korjattavana ja niiden käyttöaste jää helpositi alhaiseksi kapean käyttöalueen vuoksi. Niitä ohjataan myös monesti kohteille ,joiden korjuuolosuhteet ovat toivottomat. Työtä saattaa olla paljon ,mutta rahaa työstä ei saa tarpeeksi kuluihin nähden.

  Jätkä

  ”jos kauppa kävisi ilman, että sinne 1. harvennuksen kylkeen ei tarvitse liittää esim. päätehakkuuta niin ongelmaahan ei olisi. ”

  Varsin usein pilataan hyväkin päätehakkuuleimikko sillä, että se liitetään susihuonoon keppimetsän harvennukseen tajuamatta sitä, että kaupan loppusumma jää pienemmäksi, kuin olisi pelkän avohakkuun osuus kauppasummasta.

  Keppimetsä kannattaisi pistää R-sahalla kuntoon, taikka antaa jollekin sivulliselle polttopuu-puuhapalstaksi – Jopa tempaista siitä KEMERA:t.

  EDIT

   

  mehtäsika

  Pitää olla aika tyhmä joka ostaa moton ja  ajokoneen velaksi ja sortuu jonkin yhtiön orjaksi lähes nolla tuloksella.

Esillä 6 vastausta, 91 - 96 (kaikkiaan 96)