Keskustelut Puukauppa Hakkuunvalvonta

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 96)
 • Hakkuunvalvonta

  Tällä hetkellä on vuoden parhaat korjuukelit metsässä, valon määrä on lisääntynyt, lunta ja pakkasta sopivasti, on tuloksen teon aika.

  Firmalla on halu ottaa hakkuurästejä kiinni, yrittäjä valjastaa varakalustonkin hakkaamaan ja palkkaa niille väliaikaisia kuljettajia.

  Olisiko nyt sopiva hetki tehdä metsäretki valvojan kanssa työmaalle ?

 • Jätkä

  Eräällä sahalla on varmasti tuolle isommalle tukille parempi hinta kuin muilla normaalitukille. Minimipituuskin on melko kova.

  Silloin kun Vilppulan saha oli Pohjansaha taikka Korppoon saha, siellä oli melkomoinen tukkimittalista, kun pituus tehtiin paksuuden mukaan.  Kuusitukilla oli pituuden mukaan paraneva hinta, joka sitten läpimittojen mukana nousi vielä. Lyhyitä tukkeja sai tehdä, jos ne olivat paksuja ja lyhyitä sai tehdä, jos sen avulla sai 58 – tai 61 tukit.

  Kyllä silloin Korppoon veljekset ostivat  parhaat leimikot.

  Puuki

  Isommalle tukille on normaalihinta ja alle 20 cm lpm:lle 7 € alle normihinnan.

  metsä-masa metsä-masa

  Väli-Suomessa Ylä-Karjalassa on tukkien pituudet ja paksuudet pysyneet perinteisillä mitoilla varsinkin sahafirmoilla.

  Mänty valikko tosin odottaa lyhyttä mittaa n. 3 metristä, muut mä-lajit on ratapuu, mä-hirsitukki, mä-normaali, mpt ja mpa. Kuusella normaali kut + 31 dm, jota voi tehdä rungon kaikista osista, sorvit lyhyt ja pitkä, kpt ja kpa.

  Päätehakkuu kohteilla näillä mitoilla ja osaavalla katkonnalla saadaan arvopuun hyvin talteen. Hintataso on ollut alkuvuoden vakaa, kuusivoittoisille kesäleimikoille odotetaan täälläkin hinnan vahvistumista.

  ” Paikallinen sahuri saa jalostettavakseen päätehakkuu kuusikot ”

  Jätkä

  Ruuki: ”-Isommalle tukille on normaalihinta ja alle 20 cm lpm:lle 7 € alle normihinnan.”

  Tuohan on aivan perseestä. Pienemmälle normaalihinta ja järeämmälle 7 €:n lisähinta, niin olisi jotain.

  Muuten voi sanoa, että ”Pitäkää tukkinne!”.

  Metsä-Masallahan on sentään mitat kohdallaan – ilmeisesti…

  Timppa

  Eipä tarvitse miettiä tukkiprosentteja.  Tehtiin kaksi kauppaa, joissa toisessa sekä kuusi että mänty kokorunkohinnoittelulla.  Toisessa valtapuu mänty kokorunkohinnalla.

  Sellaisiakin kauppoja ollaan tehty, joissa männylle kolme hintaa.  Laatutyvelle, yli 22 cm, (4,3-5,8 m) 10 euroa/m3 lisähintaa perushintaan (4,3-5,8 m) ja 14-18 cm tukille (3,7-5,8 m)  miinusta 15 euroa/m3.  Antaa järeässä leimikossa kohtuullisia keskihintoja. rungolle.

   

   

   

  Puuki

  Pätkä :

  ”Tuohan on aivan perseestä. Pienemmälle normaalihinta ja järeämmälle 7 €:n lisähinta, niin olisi jotain.

  Muuten voi sanoa, että ”Pitäkää tukkinne!.”

  Vasta joku ehdotti jotain sinnepäin, että sahatukkien min. läpimittoja pitäisi  korottaa reilusti . No sekin ehdotus oli ihan /c :stä . Eihän niitä isoja tukkeja riittäisi tarpeeksi paljon sahattavaksi, koska ei ole kannattavaa kasvattaa puita kovin pitkiä aikoja nykyisillä tukkipuun bulkkihinnoilla.

  Monenkirjavien laatu-ja varsinkin mittavaatimusten takia on entistä hankalampi vertailla eri ostajien tarjouksia tukkileimikoista. Se jalostettu runkohinnoittelu olisi paljon parempi kuin nykyinen yleisempi jälkikäteen tehtävä puutavaralajeittainen hinnoittelu.

  Jätkä

  Jos Tukin pituutta ja minimimittaa on lisätty, mutta EI HINTAA nosteta, niin se on perseestä.

  Sellaisesta sahatukista voisi maksaa jo pelkän mitta – laatu vaikutuksen takia tuon seitsemän euron lisähinnan. Sitten ”Pienempi” tukki normaalimitoilla ja -hinnoilla.

  Sahakuitu halvalla, mutta enemmän kuin kuitupuusta.

  pikkutukki

  Kyseessähän oli puun hinnan laskun suorittaminen ikään kuin huomaamattomasti . Tämä saha saa kovasti puuta mh:lta ja SE:ltä ja ranttuilee hankintamyyjille .

  metsä-masa metsä-masa

  Rajua tukin hinnan laskua on jos läpimitta- ja tukin pituudet kasvaa. Tämä korostuu jos tukkileimikko on järeydeltään pieni, kolmoskehitysluokkaa tai alkavaa nelosta.

  Väli- Suomessa runkohintatarjouksia saa lähinnä pylväänostajalta jos  leimikko on hyvälaatuinen. Runkohintalaskuria kannattaa kyllä myyjän käyttää ja laskeskella tukkiprosenttia jo ennakkoon kun suunnittelee läpihinnalla myymistä.

  Hakkuun valvonnasta lajien ja katkonnan osalta ei silloin tarvitse kantaa huolta.

  ate

  ”metsä-masalle” tukinmitoista kommenttia. Ainakin Binderholzilla kuusitukin mitat ovat säilyneet entisellään, mutta katkonnassa käytetään pääsääntöisesti vain kolmea mittaa (41,51,61). Muita mittoja käytetään varsin nihkeästi.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 96)