Keskustelut Metsänhoito Hakkuuteknikkalla kovia tuloksia

Tämä aihe sisältää 153 vastausta, 32 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi pikkutukki 1 kuukausi, 2 viikkoa sitten.

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 153)
 • Hakkuuteknikkalla kovia tuloksia

  Ihan mielenkiintoisia videoita tullut sarja teemalla pitkää kuitua palstalle. 15 kuutiota kun on tuotos päivässä niin pitää olla oikeat liikkeet. https://youtu.be/-ihZtAI7kUc

 • anttik anttik

  Tietoturvat ei trakkereita pidättele..

  Jätkä

  ”Miehittämätön hakkuukone ei pienene nykyisistä yhtään, miten se pikkukone kaatelisi isoja tukkipuita.”

  Enska on pahasti myöhässä – itseasiassa se jää tekemättä, jos poistettavana on isoja tukkipuita.

  Kyllä se kaataa tyylipuhtaasti kuudenkymmenen sentin laipalla kaikki, minkä juurelle pääsee. Pikkukone olisi kooltaan 2×3 metriä ja painaa 5000 kg . Matala, metrin korkuinen, malli kuin panssarivaunussa ja puomi lähtee tykkitornin paikalta.

  Jätkä

  Entä jos joku hakkerois sen koneen, ja ite lähtis käymään kahaveella, tullessa kone ois tehny aukkoa.. 🙂

  -Riippuu vähän siitä, kuinka pitkä kahvireissu olisi. Kone olisi valvonnassa koko ajan ja samassa valvomossa voisi olla useita näyttöjä ja samassa leimikossa useita koneita samaan aikaan.

  Jos kone alkaisi tekemään aukkoa, vaikka olisi kyse enskasta, niin toki järjestelmä sen ilmoittaisi.

  Ei nämäkään asiat ole niin mahdottomia kuin moni luulee. Yleensä voidaan kuitata sanomalla ”Mitä sitten” – ja pienellä rahasummalla tietenkin isommat vahingot. Niinhän on tehty tähänkin asti.

  Käytännössä useampi kone olisi ihan tarpeen, olisi valvojalla enemmän töitä, esim terähuoltoa ja vaikka sitten tankkausta ja öljyjen – nesteiden lisäilyä, letkujen vaihtoa jne.

  anttik anttik

  Kieltämättä, mulle sopiva kone. Sais toimistosta tehä mehtähommia.. 🙂 Toisaalta.. liikunta jäis entistä vähemmälle, siis ei hyvä. Ajatuksena varsin hyvä. Koneen tulisi olla sellainen, joka pystyisi touhuamaan kolmen metrin urilla.

  Jätkä

  Toki niitä koneita voi myös tabletilla komennella. ”Toimisto” olisi huoltoauton sisään rakennettu tila, jossa olisi toimiston varusteet ja mukavuudet. Robotti tulisi aina välillä huoltoon ja teränvaihtokin pitäisi tehdä aina silloin tällöin. Se kone ei ole mikään arto, joka sahaa viikon samalla teroituksella. Se katkaisee ketjun, kun hampaat tylstyy.

  Sanotaan, että kone hakkaa ajourat auki ja kummaltakin puolelta noin viiden metrin kaistan. Sitten se hakkaa kaksi samansuuntaista puintiuraa, joiden ei tarvitse olla yli kolmen metrin levyisiä. Hakattu puutavara työnnetään ajokoneen ulottuville.

  Pienikokoisessa enskassa voisi päästä yhdellä puintiuralla, mutta ääri-etäisyydellä ei homma ole niin helppoa ja tuottavaa. Kone siis ei hakkaisi palstallakaan liin harvaksi.

  Jos sitä tuoretta videota katseli, niin mielessä on kyllä, että miksi ihmeessä on hakattu noin leveät ajourat, kun ne voisi aivan hyvin olla poikittain riveihin nähden. Määrästä on vaikeaa sanoa videon jälkeen mitään, paljon on puuta, mutta onko sitä niin paljon kuin video antaa ymmärtää?

  Lenkopetäjä

  10ha enskaa pitäs tehä nyt talvella.teen sahalla nii saapi työn ilon palakaksi

  Jätkä

  Aikamoinen savotta. Siihen saa jo sähkösahan pari kertaa ladata. 300 – 400 kiintoa,

  Ajatko ite?

  Lenkopetäjä

  500 kiintoa arvio.siinä on paikoin vähä järeämpääki.joo ite ajelen

  petep

  En löytänyt varsinaista aihetta tälle metsäkoululle,mutta mielenkiintoinen kanki .

   

  https://youtu.be/7D-CXqAsvTI

  Jätkä

  Tuo voimakanki on tullut opetettua kaikille hakkuukurssilla olleille jo kolmenkymmenen viiden vuoden aikaa, mutta niillehän on osallistunut vain sellaiset, jotka jo ennestäänkin ovat tietäneet ja osanneet jotain.

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 153)