Keskustelut Metsänhoito Hakkuuteknikkalla kovia tuloksia

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 153)
  • Hakkuuteknikkalla kovia tuloksia

    Ihan mielenkiintoisia videoita tullut sarja teemalla pitkää kuitua palstalle. 15 kuutiota kun on tuotos päivässä niin pitää olla oikeat liikkeet. https://youtu.be/-ihZtAI7kUc

  • Berza

    Rivakka tahti, jos 16-17 kiintoa päivässä tekee 60 litrasesta.

    Se on karkeasti 350 runkoa, eli minuutti/runko 6tuntia töitä, siitä se tulee.

    Ei kyllä jää aikaa paljon miettiä, minkä rungon harvennukselta valitsee.

    Metsuri motokuski

    Mitenkähän tuo hakkuutekniikka onnistuu kuusikossa jos havuja tulee kasoihin. Niitähän ei saisi siellä olla. Männikössä ja koivikossa varmaan hyvä tekniikka.

    pihkatappi pihkatappi

    Itse kokeilin vipata talvella noita kahden kuidun puita suoraan kasoille vyöhykkeelle ja kyllä se tietysti jotenkin onnistui, tein kyllä rungot heti valmiiksi, kun latvat oli pirun oksaisia ja jalat on kuitenkin nopeat. Useinhan tuossa on seuraava kaadettava kuitenkin alle 5 metrin etäisyydellä. Minulle tuo oli liian raskasta, aluksi jaksoi 6 tankkia päivään ja lopulta jäi viiteen, eli raskasta ilmeisesti kun ei osaa sujuvasti tuota siirtelykaatoa ja välillä noita joutuu repimään että saa kasalle ja sellaiset puut ehkä kannattaa tehdä niillä konsteilla, missä pääsee vähimmällä voimailulla, vaikka aikaa tuhraantuukin. Ehkä parhainta olisi, kun olisi riukumetsää, missä vihreitä oksia ei juuri ole ja rungot hiukan kevyempiä, riukukoivikko energiaksi voisi olla jokapojan siirtelykaatoon sopiva.

    Kuusten kanssa tein niin, että liputin otto kohdat. Tosin ottokohta oli lähes aina ajouran viereisessä kasassa kasan keskeltä ja taaemmassa tietysti kasan uranpuoleinen pää. Tyvet oli melko vähäoksaisia, joka helpotti tietysti. Kouran kohdalta silppusin oksat pieniksi. Ajo onnistui hyvin, risuja ei kouraan tiettvästi juuri tullut, muutkin kasat putsasin samoista kohdista, mutta en liputtanut. Liputus olikin suurelta osin siksi, että mänty ja kuusi oli noin 5 metristä ja kasat erotti sitten liputuksella ja koivu taas noin 3 metristä, jolloin ne möykyt erottuivat pituudellaan.

    pihkatappi pihkatappi

    Eli tuo oma savotta oli etupäässä rämemännikköä, missä puusto alle 1800 runkoa/ha ja tyvekästä sekä latvasta melkoisia turilaita. Eli ei ihanne paikka harjoitella, kun puut painaa reilun sata kiloa ja oksat latvassa melko vankkoja.

    Jätkäpätkä

    Minusta tuo ei onnistu monellakaan työmaalla eikä tuon videon metsä oikein näytä ensiharvennus leimikolta, tuossa jäljellejäävä puusto on jo tukin parin puuta ja poistettava kapeaoksaista alikasvos riukua. Tietysti omat hakkuut ovat jo pitkään olleet myöhästyneitä toisen harvennuksen hakkuita joissa poistettavat rungot ovat olleet 4-6 kolmimetrisen kuidun runkoja, kuuset ja koivut toisiinsa kiinnikasvaneita jolloin kaatosuunta on varsin rajattu.

    Berza

    Varmaan löytyy miehiä, jotka tuollaiseen määrään pääsee, mutta harvassa ne on. Esim Stihl 201.llä saa tuohon sahata pian kymmenen  tankillista ja se on kyllä hurja suoritus jos sitä vielä joka päivä tekee

    Rane2

    Tässä ehkä tulevaisuuden suunta sahailuun.Kuljettaja istuu pirtissä ja kone ryskää metsässä.Jos oikein ymmärsin tehty armeijan ampuma-alueiden hakkuuseen.

    Tilley

    Miten onkin saatu noin nykivät liikkeet tuohon kauko-ohjattuun koneeseen? Toki tämä tulevaisuutta on aivan varmasti, mutta itse en olisi kehdannut noin keskeneräistä demoa vielä julkistaa. Vai onko kuski vain huono?

    sitolkka

    Ne on ameriikassa monessa asiassa vähän kehityksessä jälessä. Naurattaa kun katselee niiden askareita ja miettii kuinka nättiin samat hommat Suomessa tehdään.

    Puuki

    On niillä useimmissa paikossa puutkin paljon kookkaampia kuin täällä. Siksi varmaan joka hommalle korjuussa pitää olla oma koneensa. Kaato-, karsinta-, juontokoneet ja pätkiminen usein vasta varastolla. Mutta toimisi varmasti suomalainen puutavaralajimenetelmä korjuukin paremmin pienikokoisemmissa metsissä.

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 153)